possible to make website for free

Пошук по сайту

Відбулись заупокійні богослужіння за п. Михайлом, батьком о. Івана Пігури

У вівторок, 13 грудня 2022 р. Б., на 89 році життя переставився до вічності п. Михайло, батько о. Івана Пігури, адміністратора храму в Річках та префекта навчального відділу єпархії.

Преосвященний владика Михаїл, владика Петро, працівники єпархійного управління та духовенство єпархії висловлюють щирі співчуття о. Івану та його родині з приводу смерті батька - п. Михайла та єднаються у спільній молитві за упокій його душі.

13 та 14 грудня відбулись заупокійні богослужіння у с. Карів, де мешкав покійний.

Чин Парастасу звершив владика Петро у співслужінні духовенства.

"Ми, як християни, маємо цей погляд, який переводить нас до вічності. У Символі Віри ми молимось і кажемо, що очікуємо воскресіння мертвих і життя майбутнього віку - це належить до віри, якою ми живемо, бо так нас навчив наш Спаситель. Ісус Христос прийшов у цей світ, щоб забрати наші гріхи.

Коли людина народжується на світ, Бог дає людині життя для того, щоб вона своїм життям могла Бога прославляти, але також залишається таємницею, коли Господь кличе людину з цієї землі. Коли ми молимося за померлих і проводжаємо їх в останню дорогу, ми виконуємо це милосердя для тіла і душі. Згадуймо в наших особистих молитвах тих, кого ми відпровадили в останню дорогу. Коли стоїмо біля домовини померлих, варто також дякувати за дар життя цієї людини і за ті ласки, які Господь посилав для людини, а через неї близьким і всім кого вона зустрічала.

Ми сьогодні дякуємо Господеві за дар життя п. Михайла, батька нашого співбрата у священстві о. Івана, за те що привід на світ трьох дітей. Одночасно ми пам'ятаємо, що живучи на цій землі кожен потребує Божого милосердя і прощення. Тому, коли сповняємо молитву просимо, щоб Господь був милосердний і простив всякі прогрішення, яких допустився слуга Божий Михайло у своєму житті.

Нехай Господь не пам'ятає прогрішень, а подарує йому Небесне Царство, про яке молимось.

Нехай Господь прийме його в свої батьківські обійми, а ми поручаємо свою молитву і добру пам'ять за нього". - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336