possible to make website for free

Пошук по сайту

У Любелі відзначили храмовий празник та 100-річчя служіння сестер служебниць

У день святого Миколая Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Любеля, з нагоди храмового празника та 100-річчя від дня служіння сестер служебниць у цьому селі та освятив пам'ятну таблицю.

СВІТЛИНИ

У часі богослужіння Архиєрей виголосив проповідь: "Вітаю всіх вас у цій аурі святого Миколая, яка сьогодні поширюється на нас з вами і поширюється на наш храм. Сьогоднішнє свято є для нашого збагачення, але ми повинні повірити, щоб наша віра була повною в наших вчинках, думках і бажаннях, щоб могти мати образ Божий.

Сьогодні Апостол нагадує нам слухати наставників, бо від послуху також залежить наша доля і успіхи в житті. Непросто послухати чи не послухати, тут має бути відповідальність, відповідальність батьків за дітей, а в дітей послух до батьків, про що нас вчить Божа Заповідь. Святий Миколай закликає нас до служіння у любові. Він відзначається своєю добротою і нас вчить бути добрими. Ми повинні не тільки очікувати дарунки, а й самим бути добрими. Це аванс для нашого життя, що св. Миколай нам стає прикладом. Господь поручив йому місію - робити чуда, щоб ми могли його наслідувати в доброті, чуйності і справедливості.

Сьогодні в часі війни ми маємо великий виклик. Ми всі стривожені, але і всі щось мусимо робити зі співчуття до тих, хто постраждав. Коли ми молимося за постраждалих, ми мусимо зачепити струни нашого серця, щоб Господь давав їм сили долати виклики. Наша молитва має бути живою, а наші старання мають бути святими. Господь дивиться на наше серце і по вірі нашій воздає нам.

Ми сьогодні хочемо подякувати сестрам служебницям, як сестрам милосердя. Сто років тому тут був заснований захоронок для дітей і завдяки цьому церква вижила. Церква у всіх часах втішається благодаттю Господа нашого Ісуса Христа, який робить церкву успішною".

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336