possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник та 100-літній ювілей у с. Хмільно

19 грудня, у день св. Миколая, Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у с. Хмільно, з нагоди храмового празника та 100-літнього ювілею святині.

СВІТЛИНИ

"Святий Миколай, будучи єпископом, мав особливу чесноту допомагати тим хто в потребі.

Християнська праведність навчає нас уникати зла і творити добро. Людина є доброю, бо її такої створив Бог і він є добрим. Коли дивимося на особу св. Миколая, який так був перейнятим тим, щоб послужити у потребі, він черпав цю силу від Богаі ми будучи образом і подобою Божою маємо його наслідувати.

Живучи у цьому світі, кожен з нас хоче отримати щось добре, хочемо, щоб добро було на всіх рівнях у нашому житті, але чи і ми можемо віддати добро тим, які звертаються до мене. В сьогоднішньому стані війни ми бачимо зло, яке нас нищить, але зло можна подолати лише добром. Просімо святого Миколая, щоб благословив наш народ і давав мужність нести добро в світі.

Сьогодні святкуємо 100 років, як була збудована і освячена ваша церковця, до якої приходили кожної неділі і у свята, щоб зачерпнути Божої благодаті, щоб зачерпнути це добро для душі і тіла. Тут є те місце, яке є видимим знаком невидимої Божої благодаті, яка переісточує хліб і вино в Тіло і Кров Господню і перебуває всіх святих Тайнах. Ми спішимо, щоб отримати ці Ласки, бо Бог без нас може обійтися, але ми без Бога не можемо. Господь пролляв на хресті свою кров, щоб я міг вічно жити. Він не хоче, щоб людина загинула, але жила вічно і той хто увірує, матиме життя вічне.

Нехай до вашого храму ніколи не заростає стежина, щоб ми приходячи, набиралися Божого благословення і несли його до своїх домівок та на місця праці." - із проповіді Єпископа.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336