possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив Божественну Літургію в Червонограді, як передсмак різдвяної радості

У неділю, 25 грудня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Божественну Літургію у храмі св. свщмч. Йосафата у Червонограді, як передсмак різдвяної радості, яку очікує наша Церква та у єднанні із цілим світом.

СВІТЛИНИ

У проповіді владика наголосив: "Наше християнське життя запевняє свідчити перемогу добра над злом, бо це головне, що приносить Господь на землю, навчаючи Добру Новину. Христос народився і подав себе у наше життя і сказав, що буде з нами повіки. Господь, що сотворив і утримує світ той, що народжує нас в тому світі, дає запевнення в наше життя.

Ми сьогодні єднаємося з вселенською радістю, робимо передсмак, заходимо в гості до тих, хто святкує Різдво. Нас також веде зірка єднання до вселенського свята, але ми на дорозі майбутнього, що нам Господь заповідає.

Ми сьогодні пробуємо відчути силу єднання християн, яких є багато поділених. Коли ця можливість календаря приходить до нас, ми хочемо, щоб святкування Різдва було у всіх разом.

Наша держава в корені є християнською, бо це апостоли принесли на нашу землю, а князь Володимир це освятив, оплодотворив і ми сьогодні хочемо християнство розвивати, скріплюючи державу.

Ми сьогодні маємо ностальгію до християнського єднання, воно вже на порозі, ми мусимо не тільки терпеливо очікувати, а і молитися.

Ми сьогодні молимося Різдвяну Літургію, щоб показати, що ми готові святкувати з цілим світом. Молімося, щоб нам вистачило сили відстояти любов до батьківщини і до християнської віри.

Ми несемо велике свідчення перед світом, яке маємо витривати у вірі. Завдання Церкви на землі - свідчили силу Божу на, щоб ворога засоромити.

Богородиця дає нам запевнення, так як пастушки давали свідчення про Ісуса, так само діти Фатімські отримали об'явлення, пророки, праотці всі свідчать про народження Ісуса Христа, у якому є сила, щоб Ісус дав силу кожному, силу витривання.

Про Різдво ми молимося в кожній Службі Божій і сьогодні єднаємося разом з усіма церквами, але наше свято в єдності нашої церкви ми будемо святкувати 7 січня".

Також Архиєрей у проповіді наголосив на святкуванні Різдва військовослужбовцями, які зберігають християнські традиції на лінії фронту.

"Дякую всім вам, що зміг розділити передсмак різдвяної радості. Нехай цю благовість не применшить ніякий смуток, а наш смуток нехай переміниттся в радість, щоб ми цілою церквою оспівували новонародженого Спасителя."- йшлося у подячному слові єпископа.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336