possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник св. Юрія у Червоноградському монастирі оо. Василіян

У празник святого Юрія Переможця владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Юрія, при монастирі отців Василіян у Червонограді.

У часі Божественної Літургії Архиєрей звернувся до всіх присутніх. Під час проповіді Єпископ роздумував над життя великомученика Юрія: «В сьогоднішній день ми молимося в храмі посвяченому святому Юрію Переможцю, який своїм життям засвідчив Добру Новину. Господь не просто у слові приніс цю Добру Новину у світ, але сповнив її на землі, так і святий Юрій своєю мученицькою смертю засвідчив перед Господом Богом свою вірність.

Коли ми говоримо про мучеників, то кажемо, що це свідки, які свідчать і їм не потрібно слів, бо життя є свідченням, яке надихає. Ця людина незважаючи на небезпеку свого життя, муки і переслідування стоїть твердо у своїй вірі в Христа.

Святий Юрій Переможець зображається із списом на коні, який заколює нечестивого змія, що уособлює зло, яке хоче людину знищити, вкрасти від людини спасіння, щоб вона перетворилася на джерело зла».

СВІТЛИНИ

У духовному слові Владика провів паралель між видимим і невидимим ворогом людини у теперішній час випробування нашого народу, який страждає від війни.
"Якої нищівної шкоди завдає видимий ворог, але для людини страшнішим є ворог невидимий, який породжує зло – гріх. 
В сьогоднішньому святі ми хочемо в Бога просити, щоб посилав нам ревність і завзяття бути християнином, який не хоче впускати до серця зла. Для наших воїнів найважливішим є те, що захищаючи землю, вони хочуть зупинити зло.

Пресвята Богородиця у Фатімі просила молитися за навернення росії, щоб з цієї землі не виходило зло. Коли Христос запрошує молитися за ворогів, це те, що людина чинить зло і має нагоду навернутися, перестає чинити зло на цій землі. Важливо молитися за навернення, щоб ворог зрозумів правду.

Коли ми перед кимось завинимо, то хочемо прощення. Ми всі очікуємо прощення і промовляємо слова Господньої молитви: "І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим"

Приклад мучеників, з однієї сторони,  виглядає немов поразка, адже вони втрачають життя, але ми віруючі люди і дивимося набагато глибше, бо знаємо, що після смерті є життя. Мученики молилися і жертвували муки за ворогів, щоб вони могли збагнути Божу любов.

Владика наголосив, на тому що вдивляючись у життя святих, ми маємо запалюватися у ревності до Господа: "Своєю смертю мученики купили вічність і досвідчили, що останнє слово є за Богом." 

Єпископ зазначив, що цей рік є особливим для Церкви і Чину святого Василія Великого, адже святкуємо 400-ліття від дня народження святого священномученика Йосафата, який не жаліючи засвідчив своїм життям церковну єдність.

Пресслужба єпархії

Світлини Олесі Кравчук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336