possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник св. Юрія у Руді Сілецькій

У суботу, 6 травня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у храмі св. Юрія у с. Руда Сілецька, з нагоди храмового празника.

СВІТЛИНИ

«Святий Юрій не тільки заяснів славою у часи переслідувань, але далі продовжує утверджувати і скріпляти Церкву, щоб Божа благодать множилася і виявлялася в нашому житті такою, яка перемагає світ.

Радість Воскресіння Христового перевищує страх війни і загрози. Ми сьогодні розпочинаємо наше паломництво до Патріаршого собору і страх нас не бере, бо ми віримо в Христа, який перемінив страх на радість. Ми молимося, щоб за заступництвом первоверховних апостолів Петра і Павла, які відзначилися неустрашимою вірою. Святі попри різні перешкоди зціляли від усяких недуг і сьогоднішній покровитель також охороняв та оздоровлював. Христос нас всіх кличе до такого апостольського служіння, яке маємо звершувати у вірі. В житті св. Юрія досвідчувалась неустрашима віра і він Христовою силою вистояв.

Катехизм навчає: «Церква Христова – люд Божий, об’єднаний у Святому Дусі, звершує своє служіння в кожен час і в кожному народі. Вона посеред «переслідувань світу і втіх Божих» крокує історією, щоб «явити у світі» таїнство воскреслого Христа». (Катехизм Христос наша Пасха – п.911)» - із проповіді владики Михаїла.

Також єпископ у часі проповіді поділився своїми пережиттями і змаганнями у вірі в часи переслідуваної Церкви, але Христові слова - Переслідували мене, переслідуватимуть і вас, додавали сили підіймати Церкву Христову з колін і йти правильною дорогою.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336