possible to make website for free

Пошук по сайту

Спільною молитвою у Радехові вшанували св. Миколая, покровителя храму

У день пам’яті перенесення чесних мощів св. Миколая Чудотворця Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божестенну Літургію у храмі св. Миколая, що в Радехові, де на постійне перебування встановлені мощі святителя.

У часі Літургії Архиєрей звернувся до вірних із духовним словом: «Попри наше зовнішнє пережиття через війну, ми всі переживаємо за себе, за ближнього і за цілу нашу Державу. Якою переповненою і зосередженою мала би бути наша молитва, щоби ми моли з впевненням вже сьогодні святкувати перемогу? Яка це має бути віра? Такою вірою втішалися апостоли, такою вірою втішався наш покровитель, знаний на весь світ - святий Миколай Чудотворець, миротворець, мироточець і великий благодійник, щедрий датель Божої благодаті. Він сьогодні скріпляє нашу віру, з впевненням приймає Євангелію і нею живе. Будучи багатим, роздає і стає ще багатшим.

Св. Миколай відзначився Євангельськими подвигами і ми сьогодні його закликаємо на війну, щоб він нам допоміг перемогти в якийсь спосіб і ще, щоб ворог міг навернутися. Це унікальний механізм, який Господь допускає в собі, щоб через наші терпіння ще ворога спам’ятати і дати йому місце, щоб він спам’ятався, жив і міг свідчити про Божу благодать, плани і заміри, якими Господь хоче відновити лице землі».

Владика звернув увагу на вчення Катехизму, який вчить святої правдивої віри, яку дає Христос і  у цій вірі кожен вправляється, щоб бути успішним. Надію на успішне преображення всесвіту подають нам пророчі слова Христа – Бадьортеся, я бо переміг світ.

СВІТЛИНИ

«Христос говорить ро грядущі речі, які вже доконані і в провидінні Божому Господь бачить наше майбутнє. Коли ми бадьоримося в Христі, ми є незламними і тоді удостоїмося його ласки. Нам доручено з вами довершити перемогу Христа – це чиніть на мій спомин. Приймаючи ці заповітні слова в життя ми віримо, що Христос допоможе нам звершити перемогу. Віра вселяє нам радість, бо ми віримо, що переможемо і кожен має повірити в це і молитися.» - йдеться у проповіді.

Звернувши погляд на особу Святого Миколая, проповідник зазначив, що всі подвиги святого є свідченням у вірі. Нашим завданням є наслідувати тих людей, які колись вітали цілителя Миколая в місті Барі, так і ми маємо вітати мощі св. Миколая в Радехові, серед нас. Ми не можемо знецінити віри, яка крізь віки прийшла до нас, адже з надбаннями сьогодні своєю молитвою і вірою ми торкнулися мощів і заявилися перед Богом у невідкладних потребах - це наше завдання, щоб ми могли свідчити.

Після богослужіння Кир Михаїл освятив ікони святого Миколая, які парафіяни понесли до своїх домівок.

Також, завершуючи цикл Великодніх свят, перед храмом були проведені гаївки, які є гарною збереженою традицією нашої Батьківщини.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336