possible to make website for free

Пошук по сайту

У катедральному соборі освятили єлей на мощах св. апп. Петра і Павла

У неділю, 28 травня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у катедральному соборі св. апп. Петра і Павла у Сокалі.

Особливістю богослужіння стало освячення єлею на мощах святих апостолів Петра і Павла, яке Архиєрей освятив після Божественної Літургії.

У словах проповіді єпископ підкреслив, якою повинна бути віра людини. Також проповідник закликав спрямувати свій погляд на особу Ісуса Христа, який прийшов, щоб послужити людині у вірі і показати дорогу спасіння.

СВІТЛИНИ

«Кожен християнин є послідовником Ісуса Христа, який прийшов помилувати і спасти.

Християни мають брати приклад з Христа, який прийшов не для того, щоб йому служили, але щоб послужити і віддати своє життя, як викуп за багатьох.

Коли ми захочемо створити наше життя успішним, то ми маємо йти слідами Ісуса Христа, щоб ближнім послужити. Ми повинні перемагати себе силою віри і Божої благодаті.

Зараз відкривається багато ран у суспільстві і ми повинні за словами Христа, які він промовив до своїх апостолів - ви дайте їм їсти, маємо лікувати рани, через нашу віру і серце.

Ми сьогодні хочемо продовжувати місію спасіння, щоб через видимий спосіб, помазання себе єлеєм освяченим на мощах св. апостолів Петра і Павла, їхньою вірою спасалися і отримували зцілення.

Пресвята Богородиця закликає до молитви за навернення росії і за мир. Ми сприймаємо цей заклик у своє життя, щоб за цим словом ми могли звершувати те, що Господь має сповняти в нашому житті.

Бог дає нам свою благодать, а ми перепускаємо її через своє серце, щоб послужити ближньому.» - із проповіді Кир Михаїла.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336