Пошук по сайту

"Іконостас – це вікно в небо" - владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію та освятив іконостас у с. Підгір'я

У неділю 20 вересня 2020 р. Б., у с. Підгір’я, Бродівського деканату відбулась Архиєрейська Божественна Літургія та освячення іконостасу. У цей день святкове богослужіння очолив єпископ-помічник владика Петро (Лоза) у співслужінні запрошених священнослужителів.

СВІТЛИНИ

У часі проповіді Архиєрей застановився над значенням іконостасу: «Іконостас – це зібрання ікон, де зображені апостоли, Ісус Христос, Пресвята Богородиця і святі.  Іконостас – це вікно в небо, коли ми бачимо на іконостасі зображення нашого Спасителя і Пресвятої Богородиці, святих ангелів – це не просто зображення, які нанесені на дерево чи на полотно, але це особи, до яких ми звертаємося і маємо можливість спілкуватися. Це особи, які були на землі і були людьми так, як і ми. Вони удостоїлися Божої ласки і святості та перебувають на небі і з неба за нас заступаються, моляться і вислуховують наші прохання, які ми заносимо до Господа, щоб Він благословив наше земне життя і час, який ми маємо ще тут на землі.

Ми також знаємо, що наша дорога, якою йдемо, веде до цілі – стати святими. Ціллю кожної кожної людини має бути небо. Ми часто можемо зустріти в житті релігійні напрямки, які кажуть, шо не треба вшановувати ікон, бо в такий спосіб робимо богохульство і створюємо божків. Церква Христова вчить  пояснює, що через ікони ми спілкуємося з живим Богом. Бог прийшов спасти у світ кожну людину, яка була від початку сотворення світу.

Нашим життєвим завданням є вислів св. ап. Павла: «Воля Божа – святість ваша».

Господь прийшов на землю і хоче спасти кожну людину, бачити її в раю. Кожен з нас хоче отримати спасіння. Не біймося сказати «Так» Ісусові і сказати що хочемо до нього приходити. Бажаю всім нам, щоб ми зберігали Боже слово в серці і слухали Його».

Після богослужіння адміністратор храму о. Андрій Семенюк склав слова подяки всім присутнім.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336