Пошук по сайту

Свято Стрітення та дияконські свячення у Крехівському монастирі

У празник Стрітення Господнього владика Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Миколая, що при Крехівському монастирі оо. Василіян. Під час Літургії відбулись дияконські свячення двох випускників Івано-Франківської Духовної Семінарії: Олексія Лупія та Володимира Годіся.

СВІТЛИНИ

У часі проповіді Архиєрей звернув увагу на значенні свята Стрітення для кожної людини: «Сьогодні наше свято. Ісус Христос у кожному з нас запалив Своє світло і посилає нас у світ, щоб ми були Його світлом. Бог явився нам в тілі і це об’явлення ми тривалий час переживали. Бог явився нам людиною щоб жити з нами, Він прийшов у Йордан і Бог-Отець природнім голосом Його іменує. Так і сьогодні знову об’явлення, яке ми чуємо від священика Симеона, що служив у храмі і чекав утіхи Ізраїля. Весь народ чекав на спасіння і був перейнятий тим перебігом подій, які звіщають про спасіння. Симеон був внутрішньо переконаний, що не помре поки не побачить Спасіння. І коли Пресвята Богородиця з Дитятком увійшли у храм Симеонові відкрилися очі: «Мої очі побачили Спасіння». З того часу, коли Симеон прийняв Спасіння на руки, воно продовжує йти до нас і ми повинні його приймати.

Сьогодні унікальна нагода прийняти світло Христове до себе. Ми можемо змінити світ навколо. Ми змінюємося і можемо бути світлом для інших. Наше завдання побачити і прийняти Христа в особі ближнього. Боже Царство є серед нас і Бог благодаттю своєї присутності є в нас. Катехизм нас навчає, що Бог Творець сповняє своєю присутністю все творіння. Бог хоче з нами розділити радість життя.

Гарантом служіння є служіння Богородиці, яка вчить не відмовлятися від християнського служіння. Через речі, які створив Бог ми служимо Йому, для людини та сотворіння, так нас навчає Катехизм».

У це свято Церква також відзначає день богопосвячених осіб. У вітальному слові до монахів Владика зазначив, що це свято присвячення Богові у служінні і ми прийшли його сповнити в Церкві, щоб мати утіху від благовіствування. «Парафія –  це місце, де ми ділимо себе з Богом, ближнім та всім світом. У світі ми відповідальні за своє життя і все, що є у ньому. Любімо в світі не тільки одні одних, але і те, що  є навколо нас сотворене. Наш Синод закликає всюди бути людиною, щоб дбати про світ прислуговуючи Богові».

В особливий спосіб Єпископ подякував парафіяльному хорові, яким керує о. Василь Мендрунь, ЧСВВ, за те, що піднесено звеличили співом Архиєрейське Богослужіння.

Ігумен Крехівського монастиря, о. Іван Майкович, ЧСВВ, подякував владиці Михаїлу за благословення та привітання. Також подяку Архиєреєві склали новопоставлені диякони, після чого були освячені свічки.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336