Пошук по сайту

Празник Покладення Ризи Пресвятої Богородиці у с. Дальнич

15 липня 2020 р.Б., у с. Дальнич, Кам’янко-Буського деканату відсвяткували храмовий празник Покладення Ризи Пресвятої Богородиці. Архиєрейську Божественну Літургію очолив преосвященний владика Петро у співслужінні протопресвітера Кам’янко-Буського о. Богдана Горбаля та настоятеля парафії о. Івана Кончака.

СВІТЛИНИ

У проповіді Архиєрей наголосив на історичних моментах свята та особливому заступництву Пресвятої Богородиці: «З історії знаємо, що ця риза зберігалася у Назареті і передавалася з рук в руки, а опікувалися нею діви. Коли про неї дізналися люди, то багато хто отримував оздоровлення. Згодом у V ст.  вона потрапила до Константинополя, де на її честь було збудовано величавий храм у Влахерні. Для наших земель це свято особливе тим, що з ним є пов’язано розповсюдження християнства на наших Руських землях. Свого часу русичі йшли різними походами і були намагання зруйнувати Константинополь та коли чинили напад то Константинопольський патріарх перед ризою просив заступництва для свого міста і жоден воїн не вступив у бій. Почалась буря і вони відступили зі страху. Проте з часом дізнались хто був причиною, хто такий Бог і як він діє через свою матір. Це було їхнє знайомство з Богом.

Коли дивимося на особу Пресвятої Богородиці то бачимо, що через її заступництво Бог посилає безчисленні ласки. Найбільші паломницькі місця присвячені саме Їй. Хто як не мама знає потребу і знає як допомогти своїй дитині. Ця риза, є покровом який нас оберігає, нам залишається прибігати і просити ласки. Храм є місцем і джерелом отримання Божих подарунків і благословення з неба для кожного з нас. Потрібно йти на зустріч Божій ласці щоб прийняти її у своє життя».

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336