Пошук по сайту

У Потеличі відзначили 10-ту річницю заснування спільноти "Матері в молитві"

 

28 лютого 2021 року, в останній день зими, спільнота «Матері в молитві» села Потелич зібралася на святкування десятої річниці з дня заснування. Святкування розпочалося у храмі Зіслання Святого Духа Молебнем до Пресвятої Богородиці, яка як ніхто, знає і розуміє всі потреби, тривоги і клопоти жінок – матерів. Моливу очолив Преосвященний владика Петро. Серед запрошених гостей були засновники спільноти - отець Тарас Когут та сестра Емілія Боднар, Згромадження сестер Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії. Відкликнулися на запрошення спільноти і отець Ярослав Валюх, який є капеланом всіх спільнот руху "Матері в молитві" на теренах Сокальсько-Жовкіської єпархії, священники, які живуть і служать у селі Потелич: о. Степан Сирота, о. Ярослав Музика, о. Михайло Захарко і сестри св. Йосифа, які у різний час займалися духовним проводом спільноти, а це сестра Павла Дубасюк і сестра Маркіяна Василишин. Була присутня теж місцева настоятелька спільноти сестер, які живуть і служать у Потеличі - с. Віталія Лядрик.

СВІТЛИНИ

   Під час Молебня владика Петро виголосив проповідь, у якій наголосив, що матері моляться не лише за своїх дітей, а за всіх кого Бог їм поручив, кого Бог їм подарував. Молитва матері спрямована на дітей цілого світу. Порівнюючи притчу про блудного сина або милосердного Батька Кир Петро сказав, що кожна мама має те серце люблячого Бога, милосердного Батька, який завжди чекає і вірить, вірить у свою дитину. Владика теж підкреслив важливість материнської молитви.

   Після Молебня спільнота матерів разом з гостями помолилися панахиду за душі тих членкинь спільноти, яких Господь покликав до себе по вічну нагороду.

   Владика Петро разом з о. Ярославом Валюхом вручили спільноті ювілейну грамоту від владики Михаїла Колтуна, правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, в якій Архиєрей побажав матерям єднатися у молитві за скріплення віри, зростання в надії й жертвенності в любові, щоб спільнота Матерів в молитві удосконалюючись у святості, приносила рясні плоди Духа Святого і свідчила про його дію у житті кожного з нас.

   З подячним словом до Владики, отців і сестер звернулася провідниця спільноти пані Леся-Олена Оливко, вона розказала коротко про спільноту і її діяльність. Всі запрошені і присутні мали нагоду сказати добре слово і скласти побажання для спільноти матерів. Святкування пройшли в радісній і родинній атмосфері. Слава Богу за все. 

Повідомила с. Олімпія Федун  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336