Пошук по сайту

У Першу неділю Посту владика Михаїл очолив Богослужіння у Підкамінському монастирі оо. студитів

У неділю, 8 березня 2020 р. Б., владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Усікновення голови Івана Хрестителя при Хрестопроісхожденському монастирі оо. студитів у Підкамені. У цей день також відбулось освячення відреставрованої  чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

Архиєрей звернувся до вірних із проповіддю, у якій наголосив на зростанні у вірі через приклад апостолів та Пресвятої Богородиці: «Ми сьогодні молимося у монастирській спільноті, а у спільноті все спільне і нічого особистого – це вияв довіри один до одного. Так і в церкві є все наше; наші надбання, збереження, пам'ять і віра, яку ми успадкували від апостолів. Ми нічого нового не створили, ми віру апостолів визнаємо і засвоюємо. Сьогодні Христос кличе апостолів за собою і хоче передати їм віру в свої слова, ставлячи в приклад Натанаїла.

Катехизм нас навчає, що Бог Творець сповняє силою своєї присутності і благодаті все творіння. Бог нас бачить так, як Ісус Христос бачив Натанаїла. Бог створив нас і дбає про нас, Він хоче щоб ми жили і дбали про своє життя, а також  дбали про ближніх.

Пресвята  Богородиця в скритості довірилася Богові і Він її побачив. Діалог у Благовіщенні на той час знали тільки Богородиця і ангел, а сьогодні ми всі про це благовіствуємо і подивляємо  - людина і Бог.

З якими думками ми стаємо до молитви і про що молимось? Наша думка і віра повинна бути відкритою на Бога. Що ми маємо на серці, а що Бог приготовив для нас? – Те, що око не бачило  і вухо не чуло. Ми щиро розмовляємо з Богом і просимо Бога, але як це станеться – це вже Боже». 

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336