Пошук по сайту

Представник єпархії взяв участь у круглому столі на тему екологічних проблем Брідщини

17 лютого 2016 року о. Тарас Дзьоба, голова комісії з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії, брав участь у круглому столі на тему «Екологічні проблеми Брідщини», який проходив у Бродівському Педагогічному Коледжі ім. о. Маркіяна Шашкевича.

Метою круглого столу було визначення ступеня забруднення навколишнього середовища району, а також напрацювання заходів, що можуть покращити екологічну ситуацію на Брідщині.

Церковний еколог о. Тарас зазначив, що в корені екологічної кризи лежить криза духовна, адже причиною екологічних проступків є гріх людини, яким вона не тільки ображає Творця, але й чинить шкоду своїм ближнім, зокрема і братам меншим.

Круглий стіл розпочався із доповідей студентів про окремі природні компоненти географічної оболонки, зокрема проблеми атмосферного повітря, земельних та лісових ресурсів, надр, відходів.

Для візуалізації всіх екопроблем району працівниками НПП «Північне Поділля» Богданою Дзвінник та Мар’яною Ваник було зображено дерево, на якому кожен учасник наклеював стікер з певною проблемою, а також з пропозиціями щодо її вирішення.

Кожна піднята проблема краю активно обговорювалася у колі круглого столу, а також відбувався пошук виходу з екологічної кризи.

До дискусії також активно долучалися і викладачі природничих дисциплін Бродівського педагогічного коледжу, а саме: Ірина Євгенівна Дутчак, Лілія Василівна Квак та Ганна Теодорівна Кротенко.

На завершення круглого столу підбили підсумки дискусії та були заплановані потенційні спільні заходи, такі як очищення русла джерел, які потребують екологічного догляду, а також прибирання територій, які знаходяться в засміченому стані.

Повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336