Пошук по сайту

У Павлові п’ятдесят осіб склало присягу тверезості

13 березня в селі Павлів Радехівського деканату, на запрошення отця Тараса Когута, настоятеля парафії, відбулись місії тверезості і того ж дня присягу тверезості склало 50 осіб.

Дуже символічно, що місії відбулись у переддень початку Великого посту, бо піст є самим сприятливим моментом для закладення підвалин тверезого життя людини і спільноти. «Тверезість це не є обмеження, це не є відречення, це не є смуток і сірість, тверезість це шлях до щастя. Тверезість це дорога визволення, тільки твереза людина, вповні, може насолоджуватись життям» з такими словами до парафіяльної спільноти звернувся о. Дмитро Польовий, голова осередку тверезості «Знамення».

Місії розпочалась у актовому залі школи, де була прочитана лекція про небезпеку, що несе з собою алкогольна хвороба, як розвивається залежність, та як ми можемо протидіяти їй, як в особистому житті, так і на рівні суспільного простору.

Місії продовжилась у храмі Свв. Апостолів Петра і Павла, де була освячена ікона Пресвятої Богородиці «Невичерпна Чаша» та відслужений Молебен до Богородиці за зцілення людей поневолених недугою пияцтва. Кульмінацією місії було закладення «Золотої Книги Тверезості», у яку вірні будуть складати присяги про відречення від вживання та розповсюдження алкоголю. В перший день присягу тверезості склало 50 осіб. Першим присягу тверезості склав, парох отець Тарас показавши добрий приклад своїм парафіянам. Ця місія має бути хорошим початком для плекання чесноти тверезості в серцях вірних.

Повідомив о. Дмитро Польовий

СВІТЛИНИ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336