Пошук по сайту

Єпархіальні священики застановлялися над Апостольським повчанням «Радість любові»

10 червня єпархіальні священики – о. Роман Стецко, голова комісії у справах родини, о. Михайло Шевчук, віце-канцлер, та о. Тарас Лепех взяли участь в обговоренні Апостольського повчання «Amoris laetitia» («Радість любові») в Патріаршому домі у Львові.

У квітні Святіший Отець Франциск представив нове Апостольське повчання «Amoris laetitia», у якому йде мова про душпастирство родини. Розгляд Папського документу складався із двох частин: спочатку почастинно представники єпархіальних голів Комісій у справах родини пояснювали зміст повчання, а згодом відбулося його обговорення під час круглого столу.

У своєму слові Блаженніший Святослав наголосив попри те, що світ має нові засоби спілкування, які пов’язують його в «одне глобальне село», людина є дуже самотньою. Але ту самотність можна подолати «завдяки родині, сім’ї та іншій особі, яку Бог створив саме для тебе». «У своєму Апостольському повчанні Папа прагнув проголосити сучасному світу євангеліє подружнього життя. Бо сім’я – не інституція минулого, а життєво важлива і необхідна сучасній людині», – підсумував Предстоятель Церкви.

Президент Інституту релігії та суспільства Мирослав Маринович звернув увагу на значення сім’ї в суспільстві. Одним із важливих засад сімейного життя, на його думку, є любов. «Коли дитину в певному віці не навчити говорити, то вона потім втрачає здатність це робити,- пояснює він. – Те ж саме стається з любов’ю. Коли дитину не навчити любити до певного віку, тоді вона втрачає здатність розуміти взагалі це почуття». На його переконання,  такі люди потім страждають усе своє життя через те, що вони не знали від батьків любові і через це не вірять нікому. Не менш важливою засадою родини є й її відповідальність: «Саме із сімейного життя може починатися ланцюг безвідповідальності. Від цього простежуємо егоїзм людей. Часто люди чітко усвідомлюють свою гідність, але не гідність інших. Проблеми інших нікого не бентежать». Крім усього, на його думку, сучасній сім’ї необхідно вчитися долати стереотипи. Часто дітей виховують за такими принципами, як «не дай собі наплювати в душу», «вмій дати здачу». Та ці невинні фрази, які нібито готують дитину до життя, насправді призводять її агресію до інших. Наприклад, коли їй хтось наступить ненароком в транспорті на ногу, вона починає агресивно висловлюватися.

Згідно повідомлення УКУ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336