Пошук по сайту

Підгорецька молодь провела толоку біля хреста полеглим воїнам УПА

Діти і молодь села Підгірці Старобрідського деканату 25 липня провели толоку в буковому приліску біля хреста встановленого полеглим воїнам УПА.

Захід проведений з ініціативи о.Тараса Дзьоби, референта Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії.

Коли діти зайшли у ліс, то від побаченого були неприємно здивовані, адже на кожному клаптику природи людина залишила свій «брудний слід»: пляшки від води, алкоголю, поліетилен, недопалки і навіть взуття та частини побутової техніки, а це далеко не повний список того, що діти в часі толоки винесли з лісу в сміттєвих мішках.

Обговорюючи дану тему, молодь зазначила, що така сумна картина є присутня у більшості лісу довкола с. Підгірці і зумовлена вона з однієї сторони браком екологічної свідомості, а з іншої - відсутністю до певного часу сміттєвих баків по селі.

Свій символічний внесок у чистоту краю небайдужа підгорецька молодь разом із директором школи Тетяною Ярославівною та отцем Тарасом Дзьобою зробили. Спільними зусиллями у приліску зібрали 20 мішків сміття, а вже з допомогою працівників підгорецького цегельного заводу його розвезли по контейнерах, що віднедавна встановлені у с. Підгірці.

Кожна добра справа варта своєї винагороди, тому на молодих природолюбів чекала і винагорода. Кожен учасник толоки зміг другу частину дня провести на атракціонах, стрибаючи на батуті та спускаючись з гірки, і, звісно, до схочу посмакувати солодкою ватою, за що вони вдячні доброчинцям.

В такий спосіб корисна справа для довкілля стала і дуже приємною для молоді с. Підгірці.

Повідомляє парафіяльний сайт

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336