Пошук по сайту

У Великих Мостах та Червонограді проведено екологічні місії

24 - 25 жовтня у містах Червоноград та Великі Мости відбулися Екологічні місії для порятунку створіння.

У Великих Мостах о. Тарас Дзьоба, екологічний місіонер, разом із парохом – о. Володимиром Юськівом завітали у місцеву школу, де після вступного слова і молитви, розпочався екологічний урок. Дітям у доступний спосіб було представлено екологічну науку, яка торкалася трьох векторів любові: Бога, ближнього, природи.

Не оминув екореферент і тему патріотизму, зазначивши: «Патріотизм – це любов до народу і любов до рідної землі, а справжній патріот – це той, хто не засмічує, не виснажує, не плюндрує землю, ріки, ліси, а радше навпаки – дбає про них і в такий спосіб, дбає про свій народ».

Після школи священики завітали до бібліотеки і передали екологічні видання для того, щоб бажаючі могли черпати з книг приклади дбайливого ставлення до природи.

Наступним місцем для проведення місій стала зустріч з місцевою владою, де екомісіонер у супроводі пароха представив діяльність Бюро УГКЦ з питань екології. Також було обговорено екологічні проблеми, які є викликом перед владою і перед Церквою.

Завершилися місії зустріччю з парафіяльною громадою у храмі, де о. Тарас з допомогою презентації представив вірним вчення Церкви про Богом створений світ і нашу відповідальність у ньому. Вірні могли самотужки з допомогою цитат порівняти світ, яким його створив Бог зі світом у якому «погосподарювала» людина.

Також екологічний місіонер відвідав місто Червоноград, де при парафії св. Йосафата відбулася екологічна місія. Зокрема екореферент провів екологічні науки у парафії, мерії, школі та завітав у бібліотеку.

Не обійшлося і без подарунків. Від імені Бюро УГКЦ з питань екології священик передав кожній парафії світлодіодні лампочки та християнську еколого-просвітницьку літературу, а школі та бібліотеці було передано видання Екобюро.

СВІТЛИНИ

Повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336