Пошук по сайту

Деканальні екореференти посадили «дерева миру»

Деканальні екореференти Сокальсько-Жовківської єпархії підтримали Всеукраїнську акцію «Посади дерево миру», метою якої є привернути увагу до катастрофічних соціально-економічних наслідків війни на Сході України, об’єднатись у молитві та ділах милосердя стосовно Божого створіння та внести посильну лепту для їх подолання.

СВІТЛИНИ

Буський деканат

Першими на заклик-звернення відгукнулася парафія УГКЦ св. Миколая с. Андріївки, Буського деканату. На Святій Літургії деканальний референт з питань екології о. Євген Мигаль виголосив повчальну проповідь, на якій підкреслив, що усі екологічні наслідки війни фокусуються на людині, яка їх спричинює, але, зрештою, і сама стає їх жертвою, адже через руйнування природи підриваються основи благополуччя суспільства і виникають численні загрози для здоров’я та життя людей.

Після Божественної Літургії було посвячено три символічних «дерева Миру». Тоді процесійно дерева були висаджені на території школи та біля незавершеної могили борцям за волю України.

Почесну місію виконали воїни АТО Володимир Клочник та Володимир Бекар, священик о. Євген Мигаль, директор школи Павло Теодоровський, сільський голова Михайло Романів, вчителька екології Оксана Солотва, учні, вчителі школи та односельчани.

Олеський деканат

5 листопада 2016 з ініціативи о. Юрія Годіся, екореферента Олеського дканату, Марійська та Вівтарна Дружина спільно із воїном АТО Бондаренком Сергієм підтримали Всеукраїнську екологічну акцію «Посади дерево Миру». При в’їзді до с. Заводське стоїть фігурка Матері Божої, біля якої було висаджено саджанці туї колновидної, тим самим просячи Господа Бога про припинення війни у нашій країні і цілому Світі!

Кам’янка-Бузький деканат

Підтримали екологічну ініціативу і у Кам’янка-Бузькому деканаті, де в с. Батятичі було висаджено ряд дерев. Зокрема екореферент о. Ігор Домінський разом з Юрієвським братством, що є створене при парафії св. Юрія Побідоносця, провели озеленення території на місці майбутнього парафіяльного будинку приурочено до Всеукраїнської акції «Посади дерево». Ялиночки, які були привезені з карпатського Буковеля, стануть гарною окрасою цього місця. Діти були дуже задоволені коли садили цих лісових красунь, вони дають нам надію на те, що незабаром в нашій Україні настане мир і спокій.

Підкамінський деканат

7 листопада 2016 в рамках екологічної акції «Посади дерево миру» та з ініціативи отця Василя Гершона відбулася посадка дерев (липи, калини, чорної горобини) на території Паликоровівського навчально-виховного комплексу.

Учасниками акції були учні та керівництво НВК в особі директора Івасюти А.  М. та заступника Дубини О. Я. Також були присутні представники Паликоролівської сільської ради разом із головою Вербіцькою Н. С., представник Національного парку «Північне Поділля» Нарок Руслан та демобілізований боєць АТО Гармідер Іван. Отець Василь Гершон звершив чин насадження дерева та благословив всіх присутніх на добрий початок роботи.

Повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336