Пошук по сайту

У Бродах проведено майстер-клас із прикрашання Стрітенських свічок

Зважаючи на відродження українських традиції на території Національного природного парку «Північне Поділля», працівники відділу еколого-освітньої роботи радо відгукнулися на запрошення благодійного фонду «Карітас», який діє при парафії церкви Воздвиження Чесного Животворящого Хреста м. Броди, для організації та проведення майстер-класу із прикрашання Стрітенських свічок.

Дійство відбулося у студії «Сто талантів», яка діє при благодійному фонді.Під час мистецького заходу, еко-освітяни розповіли дітворі про значення свята Стрітення для нас і наших пращурів та й про те, як його відзначали в давнину, а також наголосили, що свічка – це символ Бога. Після цікавої та пізнавальної бесіди, еко-наставники, спільно із вчителями студії, запропонували дітям прикрасити свічки у різних варіантах та стилях. Відтак діти використовували для декорації свічок природні матеріали такі як самшит, гілочки туї, ялівцю та ялинки, а завершували декорацію різнокольоровими стрічками та блискітками.

Кожен учасник мистецького заходу виготовив свічку на свій смак, у кожного вона вийшла унікальною. Вчителі студії «Сто талантів» закликали учасників взяти участь у конкурсі на кращу Стрітенську свічку, який відбудеться у храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста напередодні свята Стрітення.

Повідомляє НПП «Північне Поділля»

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336