Пошук по сайту

Відкриття екологічної виставки на теренах Сокальско-Жовківської Єпархії

25 жовтня, в храмі Виздвиження Чесного Животворчого Хреста, що в центрі міста Броди, відкрилась виставка малюнків учнівської та студентської молоді «Чорнобильська катастрофа – 30(+1) років опісля, що далі?».

В експозиції виставки представлено графічні та акварельні малюнки Всеукраїнського конкурсу, організованого Бюро УГКЦ з питань екології, метою якого – сприяти збереженню живої пам’яті про Чорнобильську катастрофу, формувати відповідальність за створіння та ощадливе використання природних ресурсів,  – передає власкор ІА ZIK.

Як зазначили організатори заходу, малюнкам цієї виставки притаманні глибокий зміст і висока художня цінність. Роботи виражають біль та співпереживання, вдячність ліквідаторам за їх героїчну жертву, страх перед новими катастрофами і прагнення кращого майбутнього, в якому не буде місця новим атомним та духовним чорнобилям. 

Урамках виставки  в школах та гімназії міста Броди, а також у Бродівському педагогічному коледжі священики-екологи Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ проведуть 11 уроків про екологію в контексті Божого Слова.

Виставка «Чорнобильська катастрофа – 30(+1) років опісля, що далі?» дебютувала в листопаді минулого року в Чорнобильській зоні під час заходів з нагоди відкриття нового укриття над зруйнованим реактором. А вже у грудні малюнки виставки було презентовано на арт-майданчику в приміщенні Мінекології України.

24-28 квітня цього року, за підтримки посольства України в Австрії, виставка пройшла у Відні. З того часу експозиція виставки мандрує по областях України. Відбувається це під патронатом Мінекології України й має за мету привернути увагу не лише до наслідків Чорнобиля, а й мобілізувати зусилля громадськості для сталого розвитку і збереження створеного Богом світу.

Як зазначив священик храму Воздвиження Чесного Животворчого Хреста, референт з екології УГКЦ отець Тарас Дзьоба, у Бродах виставка експонуватиметься до 30 жовтня. 

zik.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336