Пошук по сайту

Проведено одноденне навчання єпархіальних священиків відповідальних за працю з молоддю «МАПа»

Праця з молоддю є важливою ланкою в  служінні священика. Адже піклуючись про молодь, священик піклується про майбутнє Церкви. Також слід визнати, що сучасна молода людина є іншою, як молодь ХХ ст. Теперішній світ пропонує багато цікавих речей, які можуть сприяти розвитку, або, навпаки, призвести до деградації в суспільстві через неправильне використання нових можливостей і технологій. Тут священик стикається з проблемою, бо пояснення: «Бо так!» вже не актуальне. Молодь потребує обґрунтованого пояснення на всі свої запитання, а їх в неї дуже багато і вони різноманітні. Тому, щоб був хороший результат, духовному наставнику потрібно бути в тренді з сучасною молоддю. Для цього потрібно знати чим живе молода людина, де і як її шукати, які в неї вподобання.

 

Саме з такою метою, допомогти священикам зрозуміти сучасну молодь, Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, в рамках навчального курсу для священиків МАПа (Молодіжний Апостолят Парафій), провела зустріч зі священиками Сокальсько-Жовківської єпархій, які працюють чи хочуть працювати в даному напрямку. Ця зустріч відбувалася 27 жовтня в м. Червоноград при парафії св. Йосафата.  Темою даної зустрічі була: «Покоління Z. Сучасна молодь ХХІ ст.» Лектор, о. Петро Верхоляк, доступно пояснював якою є сучасна молодь і чого вона очікує від духовенства, а також ділився власним досвідом академічного душпастирства.

 

Дана зустріч допоможе звернути увагу священиків на особливу потребу праці з молоддю і заохотити брати участь у повній п’ятимодульний навчальній програмі «МАПа», яку організовує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.

Інформацію подав о. Йосип Скоробогатий

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336