Пошук по сайту

Жителі м. Сокаля взяли участь у міжнародному екологічному квесті під назвою «Clean Games Baltic Cup»

Такий міжнародний квест проводився вперше не лише в Україні, а й у Європі і мали можливість взяти участь лише ті міста і країни, які мають з’єднання з Балтійським морем.

Участь в акції взяли 76 не байдужих учасники, серед яких був о. Ярослав Валюх.

Команди складалися з 2-4 людей, кожному видавались мішки для збору сміття, яке потрібно було одразу посортувати, рукавиці, граблі. Команди мали швидко збирати сміття, сортувати його і отримувати за це бали. В результаті перемагає та команда, яка отримала найбільшу кількість балів.

СВІТЛИНИ

Організовували таке дійство ГО «Майстерня мрій». Для організації такого дійства було залучено 10 волонтерів, які є учасниками Релігійної громадської організації "Українська молодь Христові".

Учасники активно розпочали прибирання території «Старий пляж» у м. Сокаль, адже метою прибирання була перемога у квесті. У результаті на місці зібрано більше 2 тон сміття.

Брало участь у квесті 80 країн Європи і саме у м.Сокаль їде Балтійський кубок чистоти 2019, адже саме Сокаль, який єдиний в Україні брав участь, виборов міжнародний кубок  І місце!

 Учасники змогли зрозуміти проблеми, які створюють люди своїми повсякденними діями. Коли ми бачимо картину в цілому, тоді розуміємо свою особисту відповідальність.

"Кожна людина покликана до відповідальної поведінки в усіх сферах своєї життєдіяльності. Під екологічною відповідальністю треба розуміти відповідальність людини за вчинки, які мають вплив на якісний стан її природного середовища. Християнин, вірячи в Бога – Творця всесвіту, зобов’язаний відповідально сповняти завдання уповноваженого Богом управителя сотвореного світу." Катехизм УГКЦ

Повідомив о. Ярослав Валюх

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336