Пошук по сайту

З’їзд спільнот «Матері в молитві» в м. Жовкві

9 грудня 2017 р. Б. в Прокатедральному храмі свщмч. Йосафата м. Жовкви проходив 12 з’їзд спільнот «Матері в молитві».

Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні священиків та дияконів звершив Преосвященний владика Володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.
На території у Сокальсько-Жовківського єпархії налічується 55 спільнот «Матері в молитві». У з’їзді взяли участь представники із 53 спільнот, загальною кількістю понад 500 учасників.
Перед Божественною Літургією, яка розпочалась об 11:30, учасники з’їзду мали змогу спільно провести молитовне правило та примиритися з Богом у Святій Тайні покаяння.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Владика Володимир наголосив: «Кожна жінка носить в собі дар материнства, навіть якщо вона не є біологічною матір’ю. Матері разом моляться та служать Господеві, несуть віру, надію, любов іншим людям, зокрема у своїх родинах, і матері зустрічаються також на спільній молитві, згідно запевнення Ісуса, де двоє або троє зібрані в моє ім‘я, там і я серед них (Мт. 18,20). Тим самим вони себе взаємно доповнюють і підтримують у прагненні святості… Жінка має в Церкві своє покликання і місце, не біля керма, а в серці Церкви, і це є великий привілей. Як каже св. Тереза з Ліз‘є: «…в серці Церкви, я маю бути любов‘ю…» Дорога українська мамо, витривай до кінця в доброму, особливо, коли твоя дитина опиниться на хресній дорозі життя, коли біль буде прошивати твоє серце…».

Аудіо-проповідь

На закінчення о. Ярослав Валюх – духівник спільноти «Матері в Молитві», склав слова подяки Владиці Володимирові, присутнім священикам та всім учасникам за спільну молитву, а пароху храму св. свщмч. Йосафата о. Михайлові Ткачіву та парафіянам – за гостинність та проведення цього з’їзду.
Наступна зустріч спільнот «Матері в молитві» відбудеться під час реколекцій для головних слугинь, які проходитимуть у Великий піст 2018 року.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336