Пошук по сайту

"“Прощення – це один з підставових законів існування Царства Небесного” - Кир Петро (Лоза) з нагоди прощі в Уневі

11-12 серпня 2018 р. Б. в Уневі з нагоди 20-ї річниці створення структур ДКВС проходила Ювілейна проща працівників ДКВС і Пробації з гаслом "Справедливість! Віра! Милосердя!"

Недільну Божественну Літургію Літургію очолив владика Петро (Лоза), єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії. Коментуючи уривок з Євангелія від Матея (18, 23-35), владика наголосив на важливості прощення, як на одному “з підставових законів існування Царства Небесного”.

“... Найпершим з тих законів є прощення, прощення для того, хто мені завинив. Всі ми є дуже вразливі, коли хтось робить нам якусь кривду... можливо ми не так вразливі на якусь матеріальну кривду, однак ми дуже вразливі коли хтось образить нас словом, коли хтось нас не поважає, коли хтось нас відкидає, чи має до нас якусь ненависть…

…Оце прощення цієї кривди, це є один з підставових законів існування Царства Небесного, до якого Господь нас закликає. Простити тому, хто проти мене щось завинив... Сам Господь Ісус на собі показав, як Він прощає, як Він не пам’ятає, коли Йому зробили якусь кривду. Звичайно, це вимагає великої сили волі, упокорення, ми можемо сказати: ну чому я маю перший перепрошувати, якщо мене хтось образив? Закони Царства Небесного кажуть про щось інше, що духовна людина, яка перейнята Господом Богом, вона завжди ставитиме на перше місце не себе, але Царство Небесне, до якого вона є покликана...»

СВІТЛИНИ

«Ми бачимо і знаємо, що коли б ми не прийшли до Господа, Він завжди нас чекає, завжди приймає, і якими б ми гріхами не завинили перед Ним, Він завжди готовий нам простити.

Ми всі є дітьми Божими. В нас є наш Творець Небесний, Який нас створив, Який нас тримає при житті, Який не перестає обдаровувати нас своїми ласками, де би ми не були, чи ми є чемні, чи нечемні. Рука Божа завжди до кожного з нас є простягнута.

Часом не знаємо, як маємо простити, і бачимо, що є речі, які нам не під силу. Але якщо ми буде пов’язувати своє життя з Господом Богом, якщо ми будемо давати місце для Нього в нашому житті, тоді і в нас буде також ця сила і ця відважність сказати один одному: “прости мені”!»

«Я впевнений, що кожен з нас, виходячи з цього святого місця, з цього паломництва, візьме з собою частинку Божого благословення, візьме з собою Боже Слово, яке ми чуємо з Євангелії, візьме з собою цей мир, який Бог хоче дати в кожне наше серце, щоб принести його в наші домівки, в наші села та міста, щоб цей мир запанував на нашій землі». (Зі слова преосвященного владики Петра).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336