Пошук по сайту

Техніка безпеки - норма життя!

1 березня 2018 року у ДП «Жовківський лісгосп» відбулися навчання з техніки безпеки та охорони праці для всієї лісової охорони підприємства, та робітників які працюють на лісозаготівлях, за участі головного спеціаліста відділу лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ В.Стефанишина, страхового експерта з охорони праці Жовківського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області О. Алієва, о. Я. Валюха, капелана мисливців та лісівників Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, лікаря-травматолога Жовківської ЦРЛ О. Гориня, директора підприємства С. Сохнацького та головного спеціаліста з охорони праці ДП «Жовківський лісгосп» В.Кутишенка.

О. Ярослав звернувся до присутніх з промовою про збереження Богоствореного світу, бережливе ставлення до природи, переосмислення культури полювання. А також пояснив роль капеланства серед людей зі зброєю в руках та націлив колектив на добрі справи.

Детально випадки виробничого травматизму та соціальну захищеність працівників в таких ситуаціях прокоментував О.Алієв, навів конкретні приклади та пояснив як реагувати та вести себе в тій чи іншій ситуації.

Про особливості дотримання законодавства, правил, інструкцій з охорони праці на виробництві, зокрема в лісовій галузі зупинився В. Степанишин, який детально виклав і чітко пояснив дотримання вимог при лісосічних роботах, при навантаженні і перевезенні лісопродукції, а також перевезення працівників до місця виконання робіт. Окремо було наголошено на правилах охорони праці при гасінні лісових пожеж. Також наголосив фахівець на тому, що відповідно до Конституції України «здоров’я, життя людини є найвищою цінністю». А тому, від якісного проведення інструктажів, навчання, правильного організаційно-технічного процесу, дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, вміння надавати першу медичну допомогу, залежить життя та здоров’я працівників.

Про види травмувань та, як надавати долікарську медичну допомогу розповів лікар-травматолог Жовківської ЦРЛ О. Горинь.

Директор С.Сохнацький зауважив, що заготівля лісу є одним з найнебезпечніших видів робіт. Тому, питання охорони праці завжди займатиме основне місце на нашому підприємстві. Як він доречно зауважив: « дотримання техніки безпеки – це є норма життя. Вас чекають вдома живими і здоровими».

День пройшов в діловій обстановці, інформація, яка була викладена, безумовно буде корисною для всіх учасників навчань та буде настановою в подальшій роботі, без травматизму, з користю для підприємства та лісу.

Прес-служба ДП «Жовківський лісгосп»

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336