Пошук по сайту

Університетська спільнота вшанувала Плащаницю Господню

У Страсну п’ятницю ректорат, викладачі і студенти Національного аграрного університету взяли участь в молитовному дійстві виставлення Плащаниці Господньої в академічному храмі св. Володимира м. Дубляни.

Звершував богослужіння єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун у співслужінні священиків Дублянського деканату і капелана університету – о. Івана Венгрина. У процесії довкола храму Євангеліє несли декани факультетів, а Плащаницю – ректор і проректори. Відтак архиєрей поклав Плащаницю серед храму, а викладачі та студенти молитовно вшановували ікону поховання Христа Спасителя до гробу.

Звертаючись до університетської спільноти архиєрей зазначив: «Сьогодні ми зробили внесок в наше життя, бо заявили себе в похоронній процесії Ісуса Христа. Ми заявили себе у цей скорботний момент в Його житті для того, щоб могти прийняти радість Його Воскресіння. Заявити себе в Божому житті, перед Богом, для Бога, бути готовим з Богом іти в життя – цє є наше найголовніше завдання, щоб ми в своєму житті не зійшли з тієї дороги до якої нас Господь кличе».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336