Пошук по сайту

З нагоди початку навчального року студенти отримали архиєрейське благословення

1 вересня у Львівському Національному Аграрному університеті в Дублянах студенти, викладачі, працівники та ректорат отримали благословення з рук єпископа Сокальсько-Жовківського Михаїла Колтуна.

Під час Божественної Літургії в академічному храмі св. Володимира архиєрей сказав: «Ми робимо перший крок і сподіємося на другий, що Господь допоможе зробити і дальше йти в життя. Для цього Господь подає нам Євангеліє, яка відкриває нам і запевняє спасіння. Євангелія робить чуда: закликає подвижників і вони стають святими, неустрашимими, впевненими, долають перешкоди, дають приклад до життя. Нам в теперішньому часі потрібно таких відважних, хто б міг йти за голосом Євангелія і нас усіх людей вести. Наша Церква має багато таких подвижників як живих, так і тих, хто відійшли у вічність. Таким подвижником та провідником є митрополит Андрей Шептицький, який пережив різного роду випробування, переслідування, але його впевненість у Христа, в Церкву були несхитними». Відтак владика за акцентував: «Церква розвиває стратегію участі молоді у Євангелії і заохочує молодіжних лідерів, капеланів, щоб вони могли відкривати перед молоддю цей незбагнений потенціал християнської віри».

Для студентів також було подано приклад як людина посвячується служінню Євангелії. В храмі було рукоположено нового диякона Романа Птасюка, докторанта пасторальної теології в Інсбруку (Австрія).

Наступне слово архиєрея було виголошене на урочистій академії перед першокурсниками. Владика наголосив: «Ми заявляємо Боже благословення на ваш вибір, щоби те щастя, до якого ви є вроджені, щодня виростало, відкривалося і давало вам відчути смак для чого ви живете на цій землі. Щастя – це дар Божий, який ви несете в собі, бо каже Господь: «Царство Боже є в вас, є серед вас». І ми крокуючи в життя маємо його собі відкрити. Ви зробили крок до Національного університету і це є крок до відкриття собі щастя, доброї долі і Боже благословення, яке є запевнене в Євангелії, є для вас. Своїми силами ми не можемо відкрити того щастя, тому слухаймо нашого Творця і Спасителя, який нам відкриває Євангеліє життя». Далі архипастир закликав присутніх до сучасної заповіді: «любові до сотвореного світу» і заохотив в університеті шукати щастя, «щоби відкриваючи свою любов до землі, до народу, до ближнього ставати ближче до свого щастя».

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336