Пошук по сайту

Військові капелани єпархії взяли участь у щорічному з’їзді

З 23 по 25 грудня у Києві відбувся VІІI Всеукраїнський з’їзд військових капеланів УГКЦ, який очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України.

Від Сокальсько-Жовківської єпархії були присутні: головний капелан о. Зиновій Колтун, о. Богдан Вихор, о. Роман Возняк і д-н Роман Грица.

«У капеланстві немає нічого особливого, чого б не було раніше. Це євангельський спосіб служіння, через яке Господь передає нам силу Його слова. Бажаю вам, дорогі капелани, бути свідками миру, добра та гідності кожного, хто живе на цій землі», - сказав владика.

Учасники проаналізували такі аспекти: канонічні питання у часі бойових дій; моральна відповідальність військовослужбовця в часі бойових дій; виклики психічному здоров’ю військовослужбовця в часі бойових дій; забезпечення належного психологічного стану капелана у часі бойових дій; духовна та емоційна підтримка в кризовий та посткризовий період, місія капелана у зоні конфлікту.

У з’їзді брали участь 50 військових капеланів, більшість яких побували з душпастирською працею в зоні АТО.

Детальніше про служіння серед військових – на сайті Департаменту.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336