Пошук по сайту

Військовий єпископ відвідав капеланів, що проходять реабілітаційний курс на Закарпатті

Повертаючись із міжнародної капеланської конференції з Словенії, 7 лютого владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, та його заступник о. Любомир Яворський відвідали військових капеланів, які проходять реабілітацію на Закарпатті.

Військовий єпископ разом із капеланами відслужили Божественну Літургію у монастирському храмі Згромадження сестер св. Йосифа у с. Королево, поспілкувалися із сестрами, парафіяльною громадою та наймолодшими парафіянами, якими опікуються монахині.

У своєму слові до священиків владика Михаїл наголосив на важливості капеланського служіння, на особливій потребі у військових капеланах та на важливості їхньої духовної та фізичної віднови після служіння в АТО.

«Сьогодні ми роздумуємо про те, що після війни маємо повернутися до своїх парафій, до своїх сімей і родин. Щоби після повернення могти якнайкраще послужити тим, хто нас чекає, щоби могти рятувати людські душі, мусимо відновити свій дух і свої сили», – зазначив владика Михаїл.

Єпископ розповів про що говорили із капеланами: «Ми обговорювали тему зустрічі із Христом, як Христос взаємодіє в душі кожного... як Він діє на фронті. Ми відчули у своєму спілкуванні присутність Христа, його ласки між нами. Ми змогли оцінити наскільки увага є цінною, коли ми її робимо для когось. Загалом найкращі відозви від тих, що реабілітовують свої як фізичні так і духовні сили».

Реабілітаційний курс для військових капеланів УГКЦ, що здійснювали служіння на сході України в зоні АТО проходить в санаторії «Орлине гніздо» на Закарпатті. У цьому заїзді беруть участь 17 священиків. Багато з них проходили декілька ротацій на територію бойових дій, а деякі капелани – чотири або й, навіть, п’ять ротацій.

Реабілітаційно-оздоровчий курс у санаторії триває 10 днів. У його програму входять фізичні процедури (мінеральні та термальні води, фітотерапія, опорно-рухові процедури, масажі тощо), тренінги з психологами, що спрямовані на подолання травматичного стресу та духовно-психологічне відновлення, а також передбачено час на духнову віднову зі священиками. Наступний заїзд на реабілітаційну програму буде відбуватися з 16 по 25 лютого цього року. У ньому візьмуть участь понад 25 військових капеланів.

Прес-служба єпархії та прес-центр військового капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336