Пошук по сайту

Без верби й калини – нема України

6 листопада 2017 року Екологічна мережа Сокальсько-Жовкіської єпархії підтримала Всеукраїнську акцію «Посади дерево миру». Розпочалася подія молебнем за мир в Україні перед іконою Пресвятої Богородиці «Милосердя двері» в приміщенні будинку культури військової частини А0508.

Отець Тарас Дзьоба який є капеланом  даної військової частини  та референтом з питань екології Сокальсько-Жовківсько єпархії у своєму слові зазначив:

«Сьогодні ми просимо в Бога миру для рідної неньки України. І молимося з Вами, дорогі воїни, які бережете цей мир на теренах нашої Батьківщини. Є в нашому народі приказка: Без верби й калини – нема України, тому сьогодні поряд із нашою молитвою ми здійснимо насадження символічного дерева – калини, чим будемо солідарні з Всеукраїнською акцією «Посади дерево миру», яку ініціювало Бюро УГКЦ з питань екології в співпраці з міністерством природи».

Після молебню та слова священика усі учасники вийшли до монументу «Скорботна матір», що навпроти військової частини, де і було висаджено 5 саджанців. Перший саджанець був висаджений від природоохоронних структур, його насадили працівники національного парку «Північне поділля» на чолі з керівником Юрієм Сиротюком.

Другий кущ був від військовослужбовців, його висадили воїни частини А0508.  Третій саджанець від  влади, його висадив міський голова Анатолій Белей, заступник районної адміністрації Володимир Адамець, заступник голови районної ради Віра Підгрушна.

Четвертий саджанець від лісових господарств Брідщини, його насадили головний лісничий Олег Потьомкін та  інженер лісових культур Ліда Кінаш. І п’ятий саджанець був від парафіян та хористів храму Воздвиження Чесного Хреста які завжди готові підтримали церковні, патріотичні та природоохоронні ініціативи.

Наприкінці учасники заспівали церковний гімн «Боже, Великий Єдиний», із заключним словом звернулись представники влади, лісових господарств, природоохоронних структур.

Священик зазначив, що спільно з воїнами практикували насаджувати саджанці ще до війни, зокрема в часі паломництва до Зарваниці і кожного разу після насадження робили спільне фото, відтак і цього дня завершилася подія спільним фото всіх учасників.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336