Пошук по сайту

У військовій частині в Бродах освятили каплицю та молились за авіаторів погиблих у 2014-му

2 травня 2019 р. Б. на території 16-тої окремої бригади армійської авіації «Броди» відбулось освячення каплиці на честь Покрову Пресвятої Богородиці, на знак Її Материнської опіки над військовими, в пам'ять про загиблих воїнів у миротворчих місіях та у війні на сході України. Також було вшановано авіаторів бригади, які захищаючи Україну віддали свої життя 5 років тому, 2 травня 2014 р. у Слов'янську.

Освячення каплиці та панахиду за усопших очолив преосвященний владика Михаїл (Колтун) Керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ та о. Богдан Вихор.

Вшанувати героїв прибули також представники влади.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді владика наголосив на відповідальному ставленні до своїх обов'язків та на чесноті віри і цілковитої довіри до Господа, так, як це на своєму прикладі показала нам Пресвята Богородиця.

"Наші християнські обов'язки полягають у сумлінному виконанні наших військових завдань".

Владика закликав довірятися особливому заступництві Пресвятої Богородиці, яка понесла втрату невинно засудженого свого Сина, Ісуса Христа, "так, як і багато матерів відчули на собі цю втрату, але це нехай не буде розпукою. Сьогодні їхня жертва лягає на вівтар нашої Батьківщини, нашої свободи і нашого миру, щоби ми знали ціну нашого життя і як його треба захищати. Нехай ця Мати, Пресвята Богородиця, якій ми тут робимо сьогодні місце посвячення, супроводжує нас впродовж цілого життя".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336