Пошук по сайту

Кир Михаїл освятив каплицю у військовій частині Національної гвардії України у м. Рівне

Сьогодні, 26 січня 2022 року, відбулося освячення каплиці для військовослужбовців Національної гвардії України військової частини 3055, котра розташована у м. Рівне. Чин освячення каплиці святих мучеників Бориса і Гліба звершив владика Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський, керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, спільно зі священнослужителями Луцького екзархату, а також із військовими капеланами Львівської архиєпархії УГКЦ.

СВІТЛИНИ

Під час Архиєрейської Божественної Літургії сьогодні молилися за мир в Україні, а також єпископ виголосив проповідь.

"Покликання військового службовця назнаменоване Христом - нести запевнення миру. Як ми його засвоюємо і цінуємо для себе? Мир має становити невід'ємну складову нашого щоденного життя. Ми у своєму щоденному служінні повинні плекати мир у своєму серці. Щодня потрібно вчитися, вправлятися у своїх думках, у своєму серці, щоб бути носіями миру. Тільки в мирі ми можемо чутися запевниними у своїх стараннях.

Ми сьогодні закликаємо св. Бориса і Гліба, щоб стали нам прикладом для мирного життя і служіння в мирі. Хочемо, щоб сьогоднішнє посвячення відкрило нам благословення, силу, натхнення, щоб те, що ми робимо було на славу Божу, для добра і для миру.

Нам приходиться бути у благословенному місці і заявити себе перед Богом у свої потребах. Нас усіх єднає Церква в Державі, щоб ми могли сповнити своє життєве завдання і покликання. Боже пошли нам мир! А що ми внесемо у цей мир? Коли ми простимо ворогам. Простити ворогові - це наше щире прощення, щоб було для нього навернення. Ми сьогодні заявляємося молитвою, це наш внесок з яким ми заявляємося в житті.

Ви перебуваєте в епіцентрі подій і є тими, на кого ми звертаємо увагу. У цей час очі звернені на тих хто носить зброю. Ми сьогодні разом з вами розуміємо покликання, розуміємо для чого є зброя, якої ви є носіями і вона послушна вашій волі. Тому дуже важливо управляти собою і скерувати силу щодо іншого. Засилаємо благословення, щоб воно вело вас і нас в життя, щоб бути впевненими у вірі, що ви будете свої обов'язками священно виконувати, щоб бути носіями миру."- із проповіді владики.

В урочистостях взяв участь командир військової частини підполковник НГУ Гайдук Сергій Сергійович, а також офіцерський та особовий склад.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336