Пошук по сайту

У Буську відбулася зустріч вівтарників

У храмі святого Миколая міста Буська відбулася зустріч вівтарних дружин Буського деканату.

Розпочали Службою Божою, де діти мали можливість посповідатись і прийняти Святе Причастя. Головував на службі отець-декан Володимир Залуцький, разом із священиками деканату: о. Михайлом Смачило, о. Ігорем Богачевським, о. Євгеном Мигалем, о. Богданом Юрківим, о. Степаном Бурко, о. Степаном Жукровським. Отець Ігор Богачевський привітав дітей із щорічним проведенням зібрань для братчиків і подав навчання про митрополита Андрея Шептицького, якому завдячуємо святості в родинах та розквіту Церкви.

Після спільної молитви дітей було запрошено до катехитичного класу, що розташований неподалік храму, де для них було показано мультфільм «Прилбичі», в якому розповідається про місце, де народився Ромчик, який і став великим Андреєм. Далі почали обговорювати дитячі роки Андрея, які провадили о-декан Володимир Залуцький, о. Ігор Богачевський, о. Євген Мигаль. Діти показали обізнаність і самі додавали факти із життя праведника, ділячись тим самим досвідом із іншими.

Коли був включений відео ролик з Блаженнішим Святославом «Росіянин допоміг митрополитові Андрею Шептицькому вижити в російському засланні», було обговорено тему добрих вчинків та щоб підкреслити тему був включений відеоролик «промова Андрея Шептицького Cautionary remarks Andrew Sheptitskogo» де його слова в унікальний спосіб навчають із минулого.

Щоб діти відпочили, їм було запропоновано перекуску. Волонтер Софія Котович запросила дітей зіграти ігри, щоб краще познайомитись один з одним.

Продовжуючи тему був включений відеоролик «Блаженніший Святослав про Митрополита Андрея», після якого для дітей були дані настанови як повинні провадити своє життя, ставлячи акцент на молитві, на вірі, на відношенні до родини, поводженні в школі та церкві. Щоб довіряли Богові для дітей був запропонований короткометражний фільм «Давид і Голіаф», як завершення теми, що все що ми робимо з Богом навіть найстрашніше буде слабким. Після чого була спільна молитва і благословення.

Повідомив о. Ігор Богачевський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336