Пошук по сайту

Святкування Різдва Христового по-Сулимівськи

Цьогорічне свято Різдва Христового було особливим для громади УГКЦ с. Сулимів Дублянського деканату.

В перший та другий день Різдва після богослужіння діти із колядою під супровід музичного інструменту дарували колядки і віншування ідучи від хати до хати. В другій частині села із колядою ішов церковний хор, вітаючи своїм прекрасним співом односельчан.

Новинкою для села стала коляда, якою прийшли привітати діти разом із хором громаду Християн Віри Євангельської с. Сулимова, тим самим показуючи, що Христос народився для всіх, що він є Царем миру і цей мир має панувати між усіма незважаючи на конфесію.

В обідню пору із виставою «Вертеп» від хати до хати ішли молоді хлопці пригадуючи інсценізовано подію народження Христа.

Третього дня Різдва парафія приймала гостей. Хор «Осанна» м. Львова з храму Божої Премудрості (Шевченківський гай). В часі Літургії хор милував своїм співом і колядками даючи змогу відчути те як ангели на небесах прославляли Дитя. Після Літургії була відслужена Панахида за тих, хто загинув в зоні АТО.

Дарунком від гостей став «Вертеп» побудований на літературному матеріалі з творів Тараса Шевченка поема «Марія», п’єси Валерія Шевчука «Вертеп», Григорія Сковороди з поезії «Сад Божествених пісень». Режисер постановки Володимир Бідак, керівник Володимир Бань. Наймолодша учасниця хору, дівчинка 9 рочків, Христинка Дуванович, переселенка з Криму, яка разом з хором колядувала та віншувала.

В неділю по Різдві церковний хор «Осанна» с. Сулимів брав участь у VIII фестивалі коляди «Колядуймо разом», в якому взяло участь 13 колективів, в тому числі вертепи та церковні хори із м. Львів, м. Дубляни, смт. Куликів, с. Замочок та навколишніх сіл.

Повідомив о. Роман Малькевич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336