Пошук по сайту

Жовківщина «колядувала разом»

25 січня у парафії Вознесіння ГНІХ с. Сулимів Дублянського деканату проходило свято коляди під назвою «Заколядуймо разом», в якому брали участь молодіжні та дитячі колективи Жовківщини.

Метою свята було зібрати всіх жителів села незважаючи від конфесії, щоб спільно прославити новонароджене Боже Дитя. Організатором свято виступив адміністратор парафії о. Роман Малькевич, який запросив усіх на свято, до народного дому «Просвіта». На заклик також відгукнулися діти та молодь з різних спільнот м. Жовкви.

Розпочав концерт хор храму Вознесіння, опісля на сцені представляли двох тисячолітню історію народження Ісуса маленькі колядники з катехитичної школи Непорочного Зачаття, храму св. свящ. Йосафата м. Жовкви, які прибули на свято разом із своїм катехитом Іриною Зиновіївною Мельник.

В часі Вертепу виступали шестеро вокалістів Жовківського районого центру дитячої та юнацької творчості під проводом керівника вокального гуртка Анатолія Михайловича Щурика, милуючи своїм голосом і колядками усіх присутніх.

Свято мало екуменічний зміст тому була запрошена також громада Християн Віри Євангельської разом із своїм хором, даруючи усім свої колядки.

Наступною сценкою була «Маланка», представлена спільнотою католицького скаутства Європи з м. Жовква, що діє при монастирі оо. Василіян.

Зворушили своїми колядками дует сестер Христини та Соломії Калічинських, студенток Львівського Державного Музичного Училища ім. Людкевича.

Після милозвучних колядок на сцені виступила молодь св. свящ. Йосафата м. Жовква із ще одним «Вертепом».

Завершилось свято піснею «Свіча» - присвяченою загиблим воїнам у виконанні вокалістки Ірини Кузьмин з с. Глинськ.

На завершення о. Роман звернувся із словами подяки до всіх учасників, які прибули так чисельно, а також усіх глядачів, яких зал не міг помістити.

Повідомила Христина Кобрин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336