Пошук по сайту

«Відкриймо дар неповносправних осіб», - зустрічі-презентації у Бродах

4 лютого проведено дві зустрічі-презентації на тему «Відкриймо дар неповносправних осіб» у загальноосвітній школі №4 м. Броди та Бродівському педагогічному коледжі ім. о. Маркіяна Шашкевича.

На запрошення голови комісії мирян Сокальсько-Жовківської єпархії о. Ярослава Царика до м. Броди завітали представники центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус», що діє при Українському Католицькому Університеті.

Метою презентацій є свідчити про цінність та гідність кожної людини, відкривати для присутніх дар та покликання осіб неповносправних. Під час заходу в м. Броди менеджер центру по зв’язках з громадськістю Надія Недільна спонукала присутніх задуматися над ставленням суспільства до осіб розумово неповносправних, поміркувати про причини такого ставлення.

Учасники мали можливість більше дізнатися про осіб неповносправних, про їхні потреби, а також про те завдання, яке вони покликані виконати у суспільстві – через свою щирість і безпосередність, через життя «без масок», через свою ранимість, відкритість і беззахисність перетворити його, зробити його більш людяним.

Дуже схвильованою була розповідь-свідчення керівника центру «Емаус» француженки Крістіни Англес-Доріяк, яка понад 5 років працює з неповносправними в Україні. На презентаціях центру «Емаус» завжди присутні неповносправні особи, зокрема у Бродах був Павло Баран, який проживає у центрі. В Бродівському коледжі, де вчаться майбутні педагоги перейнялись цією темою, і за пропозицією заступника директора коледжу п. Ніни Кравчук, час літньої педагогічної практики студенти зжожуть провести в такому центрі духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус», при Українському Католицькому Університеті. В обговоренні питання неповносправних осіб у Бродівському районі взяли участь голова благодійної організації молодих інвалідів «Опора» Ольга Горбова та о. Ярослав Царик.

Повідомляє сайт парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336