Пошук по сайту

Протягом кількох місяців не змовкає родинна молитва за Україну

З жовтня 2014 року Божого у парафіях сіл Паликорови, Яснище, Кутище Підкамінського деканату відбуваються родинні молитовні чування «За мир і спокій в Україні і Покров Матері Божої над нашим військом».

З метою оживити парафіяльне життя, базуючись на пастирському листі Блаженішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом», настоятель парафій о. Василь Гершон запалив прагнення в серцях мирян спільно молитися в кожній оселі біля ікони Зарваницької Матері Божої.

На початку діти, молодь, дорослі і гості на чолі з о. Василем помолились Акафіст до Пресвятої Богородиці в храмі і процесійно перенесли ікону Зарваницької Божої Матері до першої хати для поклоніння і спільної молитви. З того часу на трьох парафіях триває величаве дійство єдності людей в молитві і любові.

Ікона перебуває в кожній родині по три дні. В ці величаві для родини дні, до отчого порогу прибувають діти і онуки, родичі, сусіди, гості з інших сіл і міст, як також о. Василь відвідує кожну родину в цих трьох парафіях.

Кожен день сповнений величавим співом і молитвою. Щодня вірні моляться Акафіст і Дев’ятницю до Пресвятої Богородиці Зарваницької, читається Святе Письмо згідно календаря для родини, відбувається молитва на Вервиці з розважаннями. Ці молитовні родинні чування мають один загальний намір: «Випросити у Господа Бога миру і спокою для країни і Покрову Богородиці для нашого війська».

Особливо зворушливо линуть молитви до Бога устами дітей і дорослих за мир і спокій в Україні, за її щасливу долю. Кожне християнське серце зігріває пастирське звернення до родини о. Василя, направлене на скріплення єдності і любові в родині, парафіяльній спільноті, державі та всьому світі. Люди моляться в надії на те, що Господь обдарує чудесними ласками нашу землю, а наш народ поведе дорогою правди і життя.

Повідомив Павло Антонович Ваврик

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336