Пошук по сайту

«Даруй літа щасливії нашій Неньці Україні», - фестиваль коляди на Підкамінщині

12 лютого в селі Паликорови Підкамінського деканату провели свято коляди «Даруй літа щасливії нашій Неньці Україні».

«Це не просто концерт на якому лише колядують. Це повноцінний фестиваль, який має перспективу проводитись щорічно. Адже успіх будь-якої події оцінюються реакцією глядачів і їх кількістю. Таким чином, можна впевнено стверджувати, що фестиваль Коляди в селі Паликорови буде і наступного року, і в подальшому».

Започаткував таку традицію проведення і організував захід о. Василь Гершон - адміністратор храму Архистратига Михаїла УГКЦ.

Фестиваль відбувалось в народному домі села Паликорови. Концерт розпочали наймолодші учасники, діти з місцевого дитячого садочку. Вони в своїх віршах бажали усім кращого життя, здоров’я і добробуту. На очах в багатьох людей з’являлись сльози від дитячої безпосередності і щирості. Крім того, діточки співали колядки.

Місцеві парафільні хори села Паликорови і села Яснище були запрошені на фестиваль і радували глядачів своїми колядами. Кожне село співало різні композиції і тим самим показували свою оригінальність. Між колядами звучали слова-побажання від виконавців. Зокрема, щоб здійснилася найзаповітніша мрія усіх українців – був мир у нашій Батьківщині. Особливо милозвучно звучала авторська поезія, яка звучала від Теодозії Слотюк. В цих віршах було показано любов до рідної землі і віддану патріотичність.

Юрій Гончарук порадував зал своєю грою на гітарі і піснею «Україна колядує». Учень, 10 класу, здивував односельчан виконанням цієї композиції і зворушив багатьох. Крім усього вище згаданого, радував глядачів вертеп села Паликорови. Хлопці-школярі з усіх сил старалися передати і зобразити всі емоції від події народження маленького Ісусика. Вони в останнє цього року мали змогу поринути в цей щасливий час для усіх.

Всі, хто спостерігали за цим, були задоволені також, зокрема, через різноманітність номерів на сцені. Це аж ніяк не та подія, де глядачі дивляться щохвилини на годинник, чекаючи кінця. Навпаки, фестиваль пролетів швидко і невимушено.

Закінчився захід спільною молитвою за мир і спокій в Україні.

Повідомила Оля Хороша

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336