Послання 2024

Пошук по сайту

Про Тиждень Духовності в Бродівській школі

Вже доброю традицією стали Тижні духовності в Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 парафії Старі Броди церкви Собор Пресвятої Богородиці і святої Теклі Первомучениці.

У понеділок 16 березня, велика шкільна родина зібралася на спільну молитву під проводом духовного наставника школи о. Івана Вихора. Також усі присутні склали намірення за твердість віри людей та кращу долю України. У рамках Тижня кожному класу було запропоновано цитати з Біблії, над якими усі мали змогу розміркувати.

Варто згадати про щоденну спільну молитву, яка супроводжувалася притчами та катехитичними науками, які виголошував отець Іван.

До Тижня Духовності була приурочена виставка малюнків «Подорож Біблійними притчами». Цікавими та повчальними були конкурси, заочні подорожі, перегляди мультфільмів.

До уваги учнів старших класів було представлено документальний фільм про митрополита А. Шептицького. Активну участь у підготовці та проведення свята взяли вчителі християнської етики Топилко Г. Я. та Мартинюк Н. В.

Окрасою Тижня стала Хресна дорога, яку провели семінаристи Львівської Духовної семінарії Святого Духа. Цікаві реколекційні науки для учнів усіх вікових категорій провадив о. Тарас Гринчишин, капелан школи св. Софії м. Львова.

Члени шкільного лісництва провели екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку Землі».

Кульмінацією Тижня Духовності стала Божественна Літургія за участю вчителів, учнів і батьків у храмі Собор Пресвятої Богородиці і Святої Теклі, парафії Старі Броди.

«Без сумніву можна сказати, що як учні, так і учителі, змогли дізнатись щось нове, порозмірковувати над духовними цінностями та своїм життям».

Топилко Стефанія, учениця 11-А класу

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336