Послання 2024

Пошук по сайту

Тиждень духовності на Жовківщині: Великі Грибовичі, Сопошин, Звертів

У Великогрибовицькій школі Тиждень духовності, що проходив з 16 по 23 березня, був насичений цікавими та змістовними заходами.

Щоденна спільна молитва за духовний зріст нашого народу, щиру любов до Христової науки, дар мудрості у розбудові морально-свідомого суспільства, за героїв Небесної сотні та полеглих воїнів, які віддали життя за нашу Батьківщину, за наші сім’ї, родини.

Малеча долучилась до перегляду і обговорення мультимедійних фільмів «Як здолати задирак?», «Яким є справжній друг?», «Більше щастя давати» та слухання християнських казок. Для старшокласників (10, 11 кл.) були представлені презентації: «Любов понад усе», «Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю». Не менш цікавими були тестові завдання з пізнання особистості для учнів 7 - 9 класів «Пізнай себе і буде з тебе».

Увесь вчительський та учнівський колектив розважали над духовними роздумами, що вміщені в кутку «Доторкнись серцем».

Також було проведено конференцію: «Вклад А. Шептицького в розвиток духовної спадщини українського народу». Слайдами і доповідями було представлено велетня духу, князя Української церкви, благодійника і філантропа, митрополита Андрея, його надзвичайна роль в історії нашого народу.

Актуальним і важливим у формуванні рис людяності та гармоній в сім’ї та школі був загальношкільний виховний захід на тему: «Милосердя і доброта – людства два крила». Тут мали можливість ще раз осмислити, як ми живемо, для чого, що робимо не так. Кожен мав можливість зазирнути в найпотаємніші куточки своєї душі.

Завершенням Тижня духовності була спільна Хресна дорога в храмі Свв. Косми і Дем’яна, яку провів парох с. В. Грибовичі о. Михайло Крумшин.

У Сопошинській ЗОШ кожен навчальний день розпочинався із спільної молитви і короткого духовного слова о. Ярослава Петрухи.

До школи на запрошення завітали Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії, які мали зустріч, як з учнями молодших так і старших класів. Змістовні науки, про шкоду гріха, значення посту та терпіння в житті людини розповіли учням і вчителям монахині.

Для наймолодших учнів 3 - 4 класів був проведений конкурс «краща розмальовка на великопісну тему», де діти з великим задоволенням не тільки розмальовували, але й глибше пізнавали про страждання, що їх переніс Ісус на Хресній Дорозі. Учні 5-11 класів готували стін газету духовно-патріотичного змісту, роздумуючи про ситуацію, що існує в державі. Протягом Тижня духовності ставився акцент на постать митрополита Андрея Шептицького. Шкільним бібліотекарем Іриною Богданівною Мурдзою був підготований літературний куточок з його працями та виховна година з учнями 6 класу. Учні 5 класу переглянули мультфільм «Митрополит Андрей Шептицький», а також була організована поїздка до управління Сокальсько-Жовківської єпархії, де школярі 6-7 класів оглянули документальну виставку в честь цього святця, яку провів о. Ярослав Петруха.

Спільна Хресна Дорога в парафіяльному храмі Собору Пресвятої Богородиці, яку провадили діти просячи в Господа миру у нашій державі, духовні зустрічі з священиками двох конфесій і інші заходи, які проходили в часі цього тижня дали можливість духовно пробудитись і підготуватись до найбільшого християнського свята Воскресіння Христового.

Участь у Тижні духовності взяла і Звертівська загальноосвітня школа III ступенів на чолі із о. Романом Кравцем.

Учні кожного дня спільно молилися, читали і роздумували над притчами, переглядали фільми. Отець Роман навчав школярів відповідально ставитися до Сповіді, яку часто сприймають, як обов’язок, а не як можливість наблизитись до Бога, стати кращим. Говорив священик і про шанобливе ставлення дітей до батьків, вчителів, які прагнуть тільки найкращого для них, які піклуються про них кожного дня. Також до заходів Тижня духовності долучився Звертівський дошкільний навчальний заклад.

Повідомили: Ніна Іванівна Шпік, Марія Джурик та о. Роман Малькевич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336