Пошук по сайту

«Треба здати екзамен на любов до ближнього», - архиєрей до студентів

До складення цього життєвого іспиту закликав Преосвященний владика Михаїл Колтун під час інавгурації навчального року в Львівському Національному аграрному університеті в м. Дубляни.

Спершу архиєрей і капелан студентів о. Петро Верхоляк здійснили Таїнство Євхаристії в університетському храмі св. Володимира, в якому взяли участь студенти, викладачі та працівники навчального закладу. Відтак на стадіоні відбулася урочиста академія, яка почалася із пісні-реквіуму за загиблими та була скомпонована із промов та національно-патріотичних пісень.

Відразу після промови ректора університету, слово було надано духовному провіднику – єпископу Михаїлу. Архиєрей закликав студентів берегти і любити свою землю. «Господь дав нам землю, дав наше життя на ній і казав бережіть її. Тому межі нашої землі, Батьківщини становляться священними. Ми маємо цю землю берегти, обробляти і вміти на ній жити. Це є наше покликання до неї і ми не можемо її зрадити чи зганьбити. Ми не можемо будь-як на ній жити. І сьогодні ви приходити до навчального закладу, щоби вчитися як землею володіти, як на землі гідно жити. Це священне покликання: бути вірним тим завданням, які Бог дає вам у житті. І ви переступаючи поріг університету є запрошені усвідомити: як я маю любити цю землю, як я маю любити людей, з якими ми на ній живемо, як ми маємо з тих дарів земних всі разом ділитися, щоб нікому їх не забракло».

Що стосується теперішньої військової агресії, єпископ зазначив: «Сьогодні наша Україна здає екзамен на єдність, бо без неї не може бути держави. Її не буде, коли ми не будемо братами і сестрами, коли не будемо жити в любові. Це є визначальні елементи держави. Ми господарі на цій землі і маємо зберегти свободу і права, щоб бути виразником подібності Божої. Це є наше покликання і за це ми сьогодні переживаємо і відстоюємо. Одні здають екзамен під кулями, а ви будете складати іспит в університеті і ваше першочергове завдання: здати екзамен на любов до ближнього».

На останок архиєрей виголосив молитву благословення, а отець-капелан окропив студентів свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336