Послання 2024

Пошук по сайту

В Острівчику-Пильному освячено новий храм

14 жовтня 2014 року в с. Острівчик-Пильний Олеського деканату освячено новий храм Покрови Божої Матері.

З 1992 року греко-католицька громада провадила богослужіння під відкритим небом, оскільки давню святиню використовували православні. Згодом богослужіння відправляли у каплиці біля церкви, відтак після судових розглядів спільну молитву здійснювали почергово у храмі. У 1994 році було освячено хрест на місці будови храму і за двадцять років мешканці двадцяти п’яти дворів, які належать до УГКЦ, спорудили величаву святиню.

Очолив урочисте богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун, у співслужінні священиків Олеського деканату, сусіднього Золочівського та інших ієреїв з Львівської архиєпархії, які мають родинні коріння в цьому селі.

Звертаючись до настоятеля парафії о. Павла Іршака, який двадцять третій рік опікується громадою, владика Михаїл зазначив: «Ваші труди виявилися святинею для Пресвятої Богородиці і її Покрову, тож ми сьогодні відзначаємо вашу посвятну службу, жертвенність, як рівно ж і ваших парафіян».

Висловлюючи свою радість, архиєрей наголосив: «Я чуюся у своїй церкві, серед своїх людей, мені приємні голоси хористів і всієї церкви. Це вражає! Ціную те, що ви сьогодні потрудилися і зібратися так чисельно, парафіяни та гості, і дуже дякую всім тим, що підтримали цю парафіяльну громаду. Саме з такої маленької громади в переслідуванні вийшла така велика Церква, яка згідно слів митрополита Андрея «буде обіймати весь український нарід». Далі архипастир продовжив: «Ви є прикладом тої жертвенності і витривалості, як взятися за таку грандіозну справу – спорудження храму. Ви спромоглися збудувати справжній величавий храм, цієї молодої Української Греко-Католицької Церкви, яка 25 років тому як вийшла з підпілля, тому признаватися до неї і тіштеся нею».

Дякуючи всім доброчинцям о. Павло сказав: «Громада наша є невеликою і нічого нам просто так не давалося, але завжди на нашому шляху знаходилися добрі люди, доброчинці, які допомагали нам, а ми своїми руками довершували ту красу, щоби сьогодні тут порадіти душею і серцем. Тішимося, що належимо до Греко-Католицької Церкви, яка сьогодні є з народом і це підтверджують останні події. На досягнутому не будемо зупинятися, бо ще треба багато зусиль, щоб все завершити».

Усім парафіянам було вручено подячні грамоти, а отцю Степану Глушаку, пароху с. Зимна Вода Львівської архиєпархії, висловлено особливі слова вдячності за подарований іконостас, образи та вишивки.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336