Пошук по сайту

Богоявлення на Сокальщині відзначили з природоохоронним акцентом

19 січня, в день празника Богоявлення Господнього, в с. Ільковичі поблизу Сокаля зібралися парафіяни, гості з навколишніх місцевостей, та всі небайдужі люди, які бережно ставляться до природи і всіх Божих створінь, щоб помолитися і запричаститися свяченої водиці.

Захід розпочався спільною молитвою – Божественною Літургією, в парафіяльному храмі. Опісля духовенство та миряни процесійно вирушили до озера, де було звершено чин Великого освячення води. Відтак єпископ Михаїл Колтун освятив хрест, який встановили мисливці та рибалки Сокальщини, і поблагословив наріжний камінь, де буде споруджено каплицю для природоохоронців.

Пан Віталій Степанець, голова природоохоронного спортивного мисливсько-рибальського товариства «РОМОШ», каже, що перед тим, як розпочинати полювання чи риболовлю, учасники збиратимуться на молитву біля хреста (каплиці) і лише тоді, з благословенням Всевишнього, братимуться до справи. Адже природа потребує бережного ставлення і впорядкованого захисту тваринного і рибацького середовища.

Цей день є особливим для природоохоронців, вважає єпископ Михаїл Колтун, голова Синодальної комісії з питань екології, адже «природа, стогне під тягарем гріха» і «коли Ісус Христос торкається водного єства, цим Він відновлює лице землі».

Згідно задуму єпископа Михаїла, подібні зустрічі на екологічну тематику є для того, щоб у районах, деканатах творити духовні природоохоронні осередки опіки Богом сотвореного світу.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336