Пошук по сайту

Педагоги Жовківщини здійснили прощу до святинь Тернопільщини

31 січня педагоги Жовківщини відбули прощу святинями Тернопільщини.

На завершення цьогорічного різдвяного циклу вчителі вирішили поклонились найбільшій шопці в Україні, яка знаходиться у храмі святого Петра і яку обслуговують отці Чину Братів Менших (францискани). Брат Леонард розповів про задум спорудження такої унікальної шопки, єдиної в Україні. На запрошення отця-ігумена всі прочани відвідали монастир, де мали змогу відчути гостинність і доброту отців і братів цієї спільноти, зокрема оглянули міні зоопарк, який знаходиться на території монастирського подвір’я та посмакували монастирським чаєм.

Наступною зупинкою став музейно-меморіальний комплекс «РІДНА ХАТА», Блаженнішого Патріарха і Кардинала Йосипа Сліпого у с. Заздрість. З благословення настоятельки с. Зиновії Душни, ЧСВВ, педагогам представили життя патріарха, показали батьківську хату та музей у приміщенні монастиря.

Із Тернополя прочани вирушили до Маріїнського центру у Зарваницю. Помолившись перед чудотворною іконою Богородиці, відвідали всі храми, що знаходяться на території комплексу, побачили живу та механічну шопки, придбали духовну літературу.

В дорозі всі разом молились вервицю, колядували та розважали над вічними правдами. Організаторами поїздки були: вчитель християнської етики – о. Роман Малькевич та голова Жовківської районної організації профспілки працівників освіти та науки – Бродик Ірина Анатоліївна. Близько п’ятдесят осіб відклали усі свої справи та присвятили цей день для свого духовного розвитку.

Повідомив о. Роман Малькевич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336