Послання 2024

Пошук по сайту

Жовківчани проходять курс активного християнства

15 березня у храмі св. Йосафата м. Жовкви розпочався молодіжний курс РУАХ, який триватиме 14 зустрічей.

РУАХ – це молодіжний греко-католицький курс на Радісне, Успішне та Активне Християнство, основна мета якого – донесення до всіх людей того, що християнство не буває нудним. Це також унікальна можливість більше дізнатись про Бога, знайти нових друзів, весело та корисно провести час.

Перед початком курсу єпископ Михаїл Колтун зустрівся з ведучими та аніматорами наголосивши, що молодіжні ініціативи є дуже похвальними і важливо проводити такі духовні заходи з благословення Церкви.

На першу зустріч прийшло близько 70 людей різного віку з різних парафій міста. Захід розпочався з молитви, яку провів о. Михайло, а згодом продовжився конференцією на тему: «Що таке щастя та в чому суть життя?». Слухачам припали до душі захоплюючі розповіді про життя відомих людей, які шукали щастя у всьому, однак не знаходили, а віднайшли його лише у Бога. Наступним пунктом зустрічі була особлива молитва прослави, де не були потрібні завчені слова, оскільки це проста розмова з Богом, якою ми прославляємо, просимо та дякуємо. Важливим елементом зустрічі було також ділення учасників курсу на невеликі групи, в яких усі мали можливість, у маленьких колах по 10 осіб, познайомитись, висловити свої думки, поділитись враженнями, обговорити тему та випити гарячого чаю з печивом.

Як прийшла ідея проведення РУАХу у Жовкві? Декілька учасників спільноти «Молодь святого Йосафата», пройшовши цей курс, засвідчили своїми духовними змінами та відкритими серцями, що такі зустрічі дійсно потрібні для усіх. Так і виникла ідея запросити місіонерів спільноти «Благословення» для проведення курсу у Жовкві, яку радо підтримав парох церкви святого Йосафата – о. Михайло Ткачів. До організації також приєдналась молодіжна християнська спільнота «Агапе» з церкви Пресвятої Євхаристії (м. Львів).

З благословення митрополита Львівського владики Ігоря Возьняка РУАХ був започаткований молодіжною спільнотою «Благословення» з храму свв. Володимира та Ольги (м. Львів), духівником якої є о. Богдан Калатин.

Повідомила Христина Кобрин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336