Пошук по сайту

В Жовкві відбувся Всеукраїнський з’їзд Апостольства Молитви

21 червня 2015 року в районному Народному домі відбувся Всеукраїнський з’їзд Апостольства Молитви, що відбувається щорічно в рамках відзначення празника Пресвятого Серця Христового і на який прибули учасники з різних міст і сіл нашої України.

З’їзд відкрив о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, координатор Апостольства Молитви в Україні, зазначивши, що сьогоднішня війна на Сході Україні ще більше спонукає до спільної молитви за тих, хто боронить нашу неньку - Україну, тому мета Апостольства Молитви - розбудити через молитву живий дух любові до Божого Милосердя.

Опісля зі словами молитви до учасників з’їзду звернувся протоігумен о. Пантелеймон Саламаха,ЧСВВ, а також закликав усіх завжди пам’ятати головну місію члена Апостольства Молитви - відкривати своє серце для Бога через молитву і вона завжди буде почутою.

На з’їзді виступили настоятель храму св. Лаврентія о. прелат Йосиф Легович та голова комісії у справах мирян УГКЦ о. Василь Білаш.

Редактор Василіанського часопису "Місіонар" о. Віталій Попадюк розповів про важливість наповнення матеріалами про Апостольство Молитви журналу "Місіонар", їх вартісне значення для вірян та історію виникнення самого Апостольства Молитви.

Окрім цього учасники художнього колективу районного Народного дому представили фрагмент духовної програми із творчого вечора "На службі Богові, церкві, народові", присвяченого 150-річчю від дня народження Андрея Шептицького. У виступі взяв участь хор Василіанського монастиря в Жовкві та ансамбль Народного дому с. Купичволя, що виконали твори на духовну тематику.

Найзворушливішим став виступ дитячого театру "Божі діти" з Луганщини, які приїхали з виставою, в якій йдеться про наочні сьогоднішні події в рідних місцях дітей.

На завершення до присутніх вийшов о. Василь Довганюк, який щойно приїхав із зони бойових дій.

Після з’їзду учасники пішли до Жовківського Василіянського монастиря на спільну молитву та нічні чування.

Повідомила Галина Фесюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336