Пошук по сайту

Урочисто відзначили десятиріччя священства отця Богдана Стефанишина

5 липня у храмі св. Юрія с. Руда Сілецька Кам’янка-Бузького деканату урочисто відзначили десятиріччя священства настоятеля парафії отця Богдана Стефанишина.

Святкове богослужіння очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, який уділив нижчі свячення Олександру та Мирославу Кащуку, звершив Божественну Літургію, виголосив проповідь та привітав отця Богдана Подячною грамотою, в якій особливо зазначені слова богословів перших століть християнства, що «священик – це другий Христос». Потому діти піснею та поезією поздоровляли свого душпастиря і дякували за ревне служіння.

У Євангельській проповіді архиєрей поділився вірою, служінням та покликанням, «щоби збагнути, що Бог хоче від мене? Це дуже добре питання для кожного. А Бог хоче, щоб у світі, який він нам подарував, ми відкривали і славили Його. Це завдання для всіх: як священиків так і мирян. Тож нам нам треба прикладати зусиль, щоб бути вірними Богові, Церкві та своєму покликанню, щоб виконувати основне завдання – прославити Бога у своєму житті», – зазначив архипастир.

Наприкінці Літургії отець Богдан склав подяку Господеві за дар священства, Пресвятій Богородиці за опіку, а також висловив вдячність святителю – владиці Михаїлу – за рукоположення у сан священства, батькам, які приїхали на урочистість із Португалії, та всім вірним, які чиленно прибули з сіл Руда, Гайок, Новий Став, Честині та Руди Сілецької. Від імені священиків Кам’янка-Бузького деканату привітання сказав протопресвітер Богдан Горбаль, який підкреслив, що виконувати Божу місію в житті – це надзвичайно почесна справа.

На завершення відбувся урочистий обхід храму, відтак священнослужителі та вірні приклонилися перед реліквією пояса Пресвятої Богородиці.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336