Пошук по сайту

Єпископ Михаїл Колтун – почесний громадянин Буського району

21 серпня під час урочистості з нагоди 24-тої річниці Незалежності України у м. Буську вручено відзнаку «Почесний громадянин Буського району» владиці Михаїлу Колтуну, уродженцю села Полоничі та видатному архипастирю Бузеччини.

Архиєрей щиро подякував «за довір’я, яке виразили» і зазначив, що «то є великий аванс, щоби разом старатися бути добрими християнами та добрими патріотами нашого народу, щоби своїм життям зробити добрий внесок і правильний вибір для всіх нас». Говорячи про святкування Дня Незалежності архипастир сказав: «Все Україна святкує і переживає цю подію. Наше покликання відстояти нашу українську землю, все що на ній, і всіх що на ній живуть, щоби свобода та незалежність за якою стоять слова Божі, були насправді. Це є наша спадщина від Бога і від тих людей, які пережили великі зміни. Наше покликання на землі зробити той незатертий внесок для добра теперішніх і майбутніх поколінь». Відтак владика побажав, щоб «всі ті тривожні часи правильно по-християнськи сприймати, без нарікань, бо Господній допуск, щоби ми очистили свій розум та свою душу перед тими терпіннями, які дотикають кожного з нас».

Розпочали святкові заходи із відкриття інсталяції «Майдан, АТО – зона боротьби за Незалежність» у Буському районному Народному домі, краєзнавчому музеї. Після цього бужани урочистою колоною рушили від Народного дому до пам’ятника Незалежності. В основі колони йшли представники різних поколінь бужан: вояки УПА, українські січові стрільці, воїни АТО та керівники району. Вони несли п’ятиметровий синьо-жовтий стяг нашої держави. Урочиста хода відбувалася під музичний супровід народного духового оркестру районного відділу культури.

Опісля відбулася урочиста академія та концерт з нагоди Дня Незалежності України. Традиційно в переддень Незалежності України достойним людям Надбужжя вручили величну нагороду «Почесний громадянин Буського району». Особливістю цьогорічного свята було нагородження почесними грамотами патріотично свідомих людей, готових до самопожертви, які займаються волонтерством.

Буське Радіо та прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336