Пошук по сайту

Архиєрей привітав жовківчан з Днем Незалежності

24 серпня, на початку урочистої академії на площі Вічевій у м. Жовква, єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун сказав привітальне слово до жовківчан, мешканців району та гостей міста.

Архиєрей зазначив, що «ми святкуємо 24-ту річницю Незалежності України з Божим благословенням. Це благословення ми прикликаємо на наше місто, на наш народ, на всі наші справи, думки, бажання та діла, які не завершуються тільки біля нас, але обіймають цілу Україну і тих, які ризикують життям обороняючи священні границі нашої держави».

Архипастир закликав «плекати любов до України, відкривати її, щоби та любов світилася в кожного, коли стосується чогось українського. А українське – це земля, це її плоди, це все сотворіння на землі, яке означене назвою Україна. Це є наша любов до всього сотвореного світу, що називається українським, це є любов між нами. Це є жертвенність і відданість, щоб Україна могла розвиватися і процвітати, щоби в ній знищити гріховні надужиття, щоби очиститися від несправедливості, корупції, щоби «ступити на землю святими ногами», щоби та земля давала енергію: жити, служити, любити і ввійти в радість брата і сестри своєї; в радість Бога, який дав нам запевнення свого царства на землі і у вічності. Сьогодні як ніколи це царство близько, між нами, щоб ми його пережили і відкрили для себе і ближніх, щоб ми могли святкувати цю нову сторінку нашої України, яка відзначається у всіх наших стараннях для того, щоб запевнити собі і іншим свободу та незалежність».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336